Реклама / Ads
13| 6573 |04.05.2015 НАРОДЕН ГЛАС

Я. Тодоров: Медийна групировка казва кои да са в съдебната система

.
Ясен Тодоров
Има фондация, която щедро финансира определени медии и неправителствени организации. Тя финансира медийната групировка, в която влизат „Капитал”, „Капитал Дейли”, „Медиапул”, „Дневник”, „Съдебни репортажи”. Финансира щедро и доста неправителствени организации – Български институт за правни инициативи и Съюза на съдиите. Това каза председателят на Етичната комисия на ВСС Ясен Тодоров по БТВ по повод проведения за трети път избор за шеф на САС.
 

Този кръг си позволява в своите медии преди важни избори в съдебната система да посочва кой е правилният кандидат. Обработва общественото мнение много от рано, настройва общественото мнение срещу определени кандидати, очерня ги, очерня и членовете на ВСС, които са го подкрепили, обясни той.

 

Тодоров определи думите си като един от мотивите да не подкрепи кандидатурата на съдия Нели Куцкова. По думите му представители на посочените медии и организации са били в САЩ по покана на тази организация за две седмици, в което нямало нищо лошо.

 

Тодоров каза още, че съдебната система не работи по най-добрия начин през последните 25 години, в което имала участие и Куцкова: Вижте биографията на съдия Нели Куцкова – тя е част от това статукво в съдебната система, което е изградило този имидж. Самата Куцкова заяви в „Тази неделя”, че случилото се миналия четвъртък е двуличие и е крайно обезкуражаващо.

 

Тодоров пък посочи, че тя е била в изпълнителната власт в моменти, „когато започваше уж реформата”. Тази кандидатура има политическа окраска и не е добра за самата съдийска гилдия. Всеки път когато не се сбъдне някое кадрово желание на този политико-икономически медиен кръг, ВСС е обвиняван във всички земни грехове, допълни той и отрече да е участник в задкулисие.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 5497 |09.12.2014 А. Тодоров: Сертов беше лабилен психически, вероятно се е самоубил . 49| 9846 |13.10.2014 А. Тодоров: Кунева е лъжкиня за фамилията си, ще излъже пак . 101| 9918 |16.09.2014 А. Тодоров: Ердоган рециклира ДПС. ДПС е най-успешният руски проект

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads