Реклама / Ads
37| 34124 |29.11.2020 ГЛАСЪТ

Урокът на д-р Велизарова: Скъпи сънародници, няма нищо страшно

.
Доц. Светлана Велизарова
Доц. Светлана Велизарова даде най-добрият урок на политиците: обърна се от студиото на БНТ към българите със „Скъпи сънародници“. След което помоли да празнуваме по-сдържано, да бъдем отговорни и добри един към друг, спазвайки задължителните мерки. Обясни също, че вирусът не е толкова страшен и не трябва хората да бъдат плашени. Всичко това с прости думи, изречени с приятелски загрижен тон.
 

Повече от 8 месеца нито един български политик не се обърна по този начин към хората. Плашеха ни, говореха за ковчези и чували, за трупове и гробища. Управляващите и лично Борисов направиха всичко възможно да внушат, че ако има нещо лошо в здравеопазването - виновни са лекарите. Добрите новини, колкото й да са оскъдни - са заслуга на властта и лично на първия партиен и държавен ръководител Бойко Борисов. Това поведение бе внушено и на щаба, известен като НОЩ, което бе подло и демотивиращо. Медийният слугинаж на правителството мултиплицира лошите новини, а случаите с фатален край оглавиха информационния поток. Медиците, които реално са на фронтовата линия, бяха хвърлени на общественото негодувание, а политиците се скриха зад тази умишлено посочена мишена. Представители на здравното съсловие, на здравното министерство, на Здравната каса и дори на лекарския съюз, се поддадоха на неискрения и непочтен управленски модел на поведение по време на кризата. Постове ли ги изкушиха, пари ли, слава и власт ли – не знам. Но сбъркаха. Предават своите, но и подкопават доверието на пациентите. Може и да не е умишлено, но е факт…

 

Скъпи сънародници! – чуйте тези думи на д-р Велизарова. В тях е ключът към нормалността, към аргументираните решения и мерки, към разговора между власт и граждани.

 

И моля, много моля, премиерът да не кани д-р Велизарова на среща или да я разкарва с джипката да се хвали с пътната маркировка, а Севда да снима с камерата! Не го прави, Борисов! Достатъчно хора унизи. Остави медиците да правят каквото е нужно в битката с COVID-19. А и съм сигурен, че тя ще откаже „почетна ПР разходка“. Друга кръвна група е.

 

Скъпи сънародници, да поговорим нормално за вируса – няма нищо страшно…

 

Огнян Стефанов

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 8183 |11.02.2020 Скъпи родители, децата не ги носи щъркела и е добре те да го знаят . 21| 14827 |18.07.2019 Скъпите управници и прокурори се държат с нас по казуса с НАП, като с чумаво прасе . 27| 18352 |14.01.2019 Златев срещу Домусчиев – олигархо-руски бой за скъпи играчки . 21| 23350 |17.09.2018 Жени в ада, вечерно училище по корупция за магистрати и скъпите правозащитници

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads