Реклама / Ads
2| 7182 |31.07.2019 НАРОДЕН ГЛАС

Властта слага бомбета на достойни генерали

.
Бр. генерал Пламен Ангелов бе само два месеца шеф на военното разузнаване...
Правителството е предложило бригаден генерал Пламен Богданов да бъде освободен от длъжността ”Началник на Националния военен университет ”Васил Левски” и от военна служба, считано от 15 август 2019 г. Богданов е подал рапорт за освобождаване от военна служба по условията на чл. 169 от Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България.
 

Припомняме, че ген.„ Богданов хвърли оставка, несъгласен с решението училището в Долна Митрополия да се отдели от военния университет "Васил Левски".


Министерският съвет предлага на длъжността "Началник на Националния военен университет "Васил Левски" да бъде назначен полковник Иван Маламов, считано от 15 август 2019 г.

 

Правителството предлага на президента да издаде указ, с който да освободи бригаден генерал Пламен Ангелов от длъжността "Директор на служба "Военна информация", считано от 15 август 2019 г., съобщи пресслужбата на кабинета. Предложението за освобождаване е във връзка с подаден рапорт за предсрочно прекратяване на правомощията му на директор на служба "Военна информация", на основание чл. 24, ал. 5, т. 1 от Закона за военното разузнаване.

 

Ген. Пламен Ангелов бе обвинен в подписване и даване на документи за класифицирана информация на свои подчинени. Според специалисти уволнението му е във връзка с решение длъжността на шеф на военното разузнаване да се заема от цивилен.


Министерският съвет предлага също така президентът да издаде указ, с който да освободи бригаден генерал Костадин Кузмов от длъжността "Командир на 2-ра механизирана бригада" и от военна служба, във връзка с подаден рапорт за освобождаване от военна служба по условията на чл. 169 от Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България, считано от 15 август 2019 г.


Бригаден генерал Костадин Кузмов бе командир на пети пехотен батальон в Ирак.


Правителството предлага на длъжността "Командир на 2-ра механизирана бригада" да бъде назначен полковник Стоян Шопов, както и да бъде удостоен с висше офицерско звание "бригаден генерал", считано от 15 август 2019 година.

Съгласно друго правителствено решение, полковник Станимир Христов е предложен за назначаване на длъжността "Директор на дирекция "Операции и подготовка" и за удостояване с висше офицерско звание "бригаден генерал", считано от 15 август 2019 година.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 11040 |21.07.2019 Ген. Атанасов: Изтичането на данни от НАП е контролирана операция, проведена от близки до властта среди . 18| 12972 |16.07.2019 Парадоксално! НАПлийкс зарадва хората, писна им властта да си го мести от единия в другия крачол . 8| 9306 |09.04.2019 Бабикян: В задачата се пита кой накара властта да върши престъпления? . 3| 6002 |03.01.2019 Зорница Славова, ИПИ: Властта няма воля за съкращаване на чиновници

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads