Реклама / Ads
13| 6165 |15.12.2014 НАРОДЕН ГЛАС

Вложители в КТБ пред Фрог: Ще обжалваме в Люксембург и Страсбург

.
20 жалби на вложителите за отнемане на лиценза на КТБ отхвърли съдът . Хората, депозирали парите си в банката, не бяха допуснати във Върховния административен съд при старта на обжалването на отнемането на лиценза на финансовата институция.
 

Лицензът на КТБ е отнет незаконосъобразно. Българският съд няма да разгледа жалбата ни поради липса на правен интерес. Съдът прие, че само акционерите имат такъв. Аз като юрист казвам, че такова нещо не може да се случи, тъй като всеки има правен интерес от това, че е отнет лицензът. Какъв по-голям интерес от това да си търсим правата?!, коментира пред Фрог нюз  д-р Володя Златев, представител на Асоциация на вложителите от КТБ.  

 

Първата ни стъпка е да си потърсим правата пред Върховния административен съд, пред нас се отварят други правни възможности, а именно пред европейските съдилища – съдът в Люксембург, съдът в Страсбург. Някои от жалбите на вложителите можеха да се допуснат, бяха достатъчно аргументирани юридически. Всички ние сме ощетени от това незаконообразно отнемане на лиценза на КТБ. Дори премиера в Германия е казал, че това е била целенасочена акция срещу КТБ и умишлено е била разбита. Ние сме жалбоподатели, но не сме конституирани като страна по делото, каза още юристът.

 

Вложителка се оплака, че нейният влог е 196 000 лева, но името й не е сред тези, които ще бъдат обезщетени „Подала съм възражение преди 8 дни, но нямам отговор от квесторите. Не е ясно още колко месеци няма да имам отговор”, каза жената.

 

Друга дама разказа пред медията, че е дошла от Франция за делото, но не е допусната да влезе. „Не искат да чуем и видим”, убедена е  вложителката.

 

Депозант с патерица също бе върнат. Това стана причина човекът да пусне жалба, че при открито съдебно заседание му бе попречено да присъства.

 

 Вложителите, част от които е Васил Найденов, не могат да се присъединят към делото за отнемане на лиценза на КТБ. Затова те поискаха делото да бъде спряно, докато тече обжалването за отхвърлените им жалби.

 

На 9 февруари 2015 г. КТБ и БНБ ще вземат становище за това дали са допустими жалбите. Акционерите нямали право да обжалват, а само КТБ.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5623 |10.12.2014 А. Христова пред Фрог: Да се работи с родителите в училище, за да няма изнасилени деца . 14| 5093 |09.12.2014 Д-р Тотко Найденов пред Фрог: Бърза помощ да мине към МВР . 13| 6535 |03.12.2014 Хр. Бойчев пред Фрог: Не споделям кървави призиви . 2| 7259 |28.11.2014 Ахмед Ахмедов пред Фрог: Клетвите на Генджев са пиар; акцията роди страх

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads