Реклама / Ads
3| 4964 |03.10.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Закрийте полицейските управления в страната, грам работа не вършат

.
Полицейските структури в страната не вършат грам работа, след като именити бандити от години са взели връх по места и са подчинили на интересите си всички възможни институции, барабар с полицията и прокуратурата.
 

Потърпевши са хората, които ежедневно усещат върху гърба си ширещия се хаос и беззаконие в страната. Цяло чудо е, че днес го признаха и шефовете в МВР, които по принцип са свикнали да неглижират напрегнатата обстановка и да ни уверяват, че държат нещата под контрол.

 

„Съществуват престъпни групи в почти всеки един регион, които тормозят местното население”, не скри директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов. Хвала, че след като прекара толкова години на редица възлови места във вътрешното ведомство, Спиридонов най-после прогледна. Похвално е, че през последните седмици полицията реши да прибере на топло няколко банди, които повече от десетилетие тормозят всеки, до когото се докопат. Защо, обаче местните терористи се заключват само, ако централните служби в София решат да действат? Какво правят местните ченгета тогава и за какво им се плаща, питат се всички. Нали точно пред очите им се вършат безобразията, надхвърлящи дори представите ни за бруталност и издевателства.

 

Горене с ютия, изнасилване на отвлечени мъже с шише, хранене с фекалии, палежи и зверски побои са само малка част от репертоара на престъпните групи, които вилнеят в различни части на страната. Голяма част от бабаитите, които сега ги разкарват с белезници по съдебните зали, „професионално са израснали" пред очите на същите тези ченгета по места. Очевидно е, че с мълчанието си, те също са допринесли за тяхната „кариера”.

 

Има само едно обяснение и то е, че страхът е „обезглавил” полицията. Кой луд от блюстителите на реда ще си сложи главата в торбата и ще тръгне да прилага закона, когато никой в държавата не го защитава. Според медийни публикации, щом зърнел ченгета, соченият за страшилището на Северозапада Весо Лунгара вадел мъжкото си достойнство и уринирал върху краката им. Същият този Лунгара беше обявен преди време за общодържавно издирване, но нито едно ченге от Бяла Слатина не се престраши да го закопчае. 10 месеца бяха необходими на служители от София, да се наканят да свършат тази работа. Такива като Лунгара има не само в Бяла Слатина, но и във всеки друг български град. Надяваме се шефът на ГДБОП по-скоро да го разбере. Неофициално полицаите признават, че не искат да си затрият работата, да ги обезобразят или пък да осакатят децата им. Прави са да мислят така, щом властимащите са ги оставали да оцеляват по правилата на джунглата. Адвокатите пък се научиха да атакуват ченгетата по друга схема, като най-често ги небеждават, че са пребили клиентите им. За уличените следват, куп проверки и в най-добрият случай късане на нервите. Понякога сигналите за полицейско насилие са напълно основателни. Но не рядко се използват за саморазправа с онези служители, решили да действат по правилата.

 

Екип на Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 2868 |20.04.2024 Петко Георгиев: Правителството е марионетно, но кукловодите са объркали някои от конците . 19| 6687 |16.04.2024 Пламен Димитров: Защо Борисов внезапно смени на 180 градуса стратегията на ГЕРБ за правителството? . 5| 2854 |16.04.2024 "Неиздадени дипломи" - украинските студенти, които никога няма да се дипломират. Русия ги уби . 20| 5345 |14.04.2024 Загина бесарабският българин Роман Юхневич, с позивна Болгар. Всеки български патриот дължи съпричастие с украинската борба

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads