Реклама / Ads
0| 3617 |16.01.2023 НАРОДЕН ГЛАС

Защо проевропейските партии не оборят мощната пропаганда срещу приемането на еврото и спекулациите за Шенген?

.
В своя профил в социалната мрежа Eди Едуард написа, че е важно защо проевропейските партии и коалиции в България не са отделили средства, за да оборят в активна медийна кампания мощната пропаганда на ”Възраждане” и други пропутински субекти срещу приемането на еврото и спекулациите за Шенген.
 

Ето пълния коментар на Eди Едуард:

 

В България уж има две истински проевропейски партии и коалиции - ДБ и ПП. И още няколко, които са такива поне на думи (например ГЕРБ и ДПС). Но никоя от тях не отдели и 2 лева от бюджета си от субсидии и дарения, които получава, за да обори в активна медийна кампания мощната пропаганда срещу приемането на еврото и спекулациите за Шенген.


Толкова ли им е трудно на проевропейските партии да спонсорират няколко клипа, в които да се представят накратко няколко базови позитиви на идеята "България в Шенген" и "Евро в България", които пряко засягат всеки българин? 


Например:


Край на дългите опашки от тирове по границите с Румъния и Гърция, което ще доведе до повече време на българските международни шофьори да прекарват със семействата си;
Край на дългите опашки по празниците на границата с Гърция, което ще доведе до по-кратко пътуване;


По-бързо пътуването по летищата, защото много от проверките за страни извън Шенген ще бъдат редуцирани и за нас. 


Или:


Спестяване на средства на българския бизнес от превалутиране на евро в левове (400 милиона евро годишно), които могат да отидат за по-високи заплати или допълнителни облаги, например допълнително здравно осигуряване, ваучери за храна и т.н.


Край на таксите за превалутиране и за държавните институции и общините, които спестени пари могат да отидат за строежи на пътища, детски градини, поддържане на националните паркове и т.н.;


Невъзможност да се фалират банки по примера на КТБ поради контрола от страна на Европейската централна банка;


Край на комисионните за обмяна на валута при пътуване в Гърция или при теглене на пари от гръцки банкомат;


Българският лев е фиксиран към еврото, но сега България няма глас в ЕЦБ и приема всичките правила отгоре. Нека приемем еврото, за да се чува и нашият глас;
Фиксираният към еврото лев ни пази от поскъпване на храната и стоките непосредствено след приемането на еврото. 


В момента единственото, което чуват хората, е "евро" - лошо и скъпо, "лев" - добро и евтино; "Шенген" - трети пол. И толкоз. 


Толкова ли е трудно ПП и ДБ да организират няколко кампании в защита на интересите на България и за оборване на огромната проруска пропаганда? Не е ли тъкмо затова партийната субсидия, която партиите получават? Щом източниците на пропаганда, които също са партии, има ресурсите, то нима Христо Иванов, Кирил Петков и Асен Василев ги нямат? 


Няма как да постигнеш нещо добро, ако оставяш злото да си развява байряка без дори да го обориш.

 

Коментар на Eди Едуард

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4099 |03.01.2023 Политологът К. Велчев: Президентът Радев играе двойна игра, заклеймява коалиции и партии . 15| 12369 |19.12.2022 Евгений Дайнов за ДВ: Защо моделът ”Борисов” няма как да постигне голямата си цел . 0| 5385 |01.12.2022 Страхил Делийски: Партиите са отвлечени от икономическите интереси на техните спонсори . 5| 52401 |09.11.2022 Помните ли какво се случи на 9 ноември 1989 г. и защо България нищо не разбра?
Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads