Реклама / Ads
19| 12334 |15.09.2020 ЪNDERGROUND

Адвокат разкрива за още брутални полицейски издевателства срещу мирно протестиращи на 2-ри септември

.
Адвокат Емил Василев
До всички медии! НАСТОЯВАМ ЗА ОСТАВКАТА НА ВЪТРЕШНИЯ МИНИСТЪР. Дами и господа, живеем в брутална полицейска държава, а мнозина от нас дори не го съзнават. Свикнали сме нарушаването на закона от тези, които трябва да гарантират прилагането му, да бъде правило, а не изключение.
 

Но всяко нещо си има граници, дори българският МВР-абсурд. Без да споменавам имена, защото е адвокатска тайна, ще споделя, че към мен се обърнаха за защита няколко млади хора, които са били арестувани по време на протеста на 02 септември. От общо 5 души, на които станах защитник, трима са бити от полицията при арестуването им, а един е бит в РПУ. Т.е. само един-единствен човек не е бил бит, нито при задържането си, нито в участъка.

 

И петимата са незаконно арестувани, защото не са били участници в радикалната групичка, която замеряше полицаите с бомбички, т. е. не е имало причина да бъдат задържани. Някои от тях дори вече са си били тръгнали преди началото на полицейските ексцесии и са задържани на голямо разстояние от Триъгълника на властта. Оказва се, че полицията е арестувала "на килограм" напълно невинни хора. На нито един от петимата мои клиенти заповедта за задържане не е била издадена с предвидените от закона реквизити, което подлага на сериозно съмнение интелигентността на служителите, които са ги съставяли.

 

Само на един от петимата заповедта за задържане и протоколът за обиск са били връчени, както повелява законът. На никой не е бил предоставен достъп до адвокат. На всичките без изключение незаконно са били отваряни телефоните и е била преглеждана кореспонденцията и чатовете - ТОВА Е ОГРОМЕН СКАНДАЛ. Още повече, че е ставало в различни РПУ в София, т. е. имало е централизирана заповед от високо ниво да се потъпкват конституционните права на гражданите за непрекосновеност на кореспонденцията.

 

Освен това на някои от задържаните е извършван незаконен разпит под форма на "Разузнавателна беседа", в нарушение на НПК. По време на тези оперативни постановки задържаните са били психологически притискани да признават, че вземали пари, за да участват на протестите, че се познават с Васил Божков и всякакви подобни идиотизми, сякаш изкарани от страниците на фашизоидно-пропагандни медии като "Пик" и "Блиц". Крайният ми извод е, че родната полиция е всичко друго, но не и полиция - някаква разпаса шайка, насъсквана от тарторите на полицейската държава Баце и Каскета да тормозят гражданите.

 

Това не е МВР, това не държава. Настоявам за незабавна оставка на вътрешния министър, който се оказа пореден нещастник на поста, безгласна буква, ретранслираща заповедите отгоре за терор и тормоз над българските граждани. Момчета от МВР, не ме карайте да стана привърженик на смъртното наказание, защото вие ще бъдете едни от първите, дето ще увиснете на въжето.

 

Самозабравихте се, изродихте се в копои на властта. Срам и позор за вас. Знам, че "колегата" Гешев нищо няма да ви направи, затова няма да подавам официална жалба, освен до представителството на ЕК в София. Знам, че полицейският ви "имунитет" е по-силен дори от депутатския. Но от мен запомнете - Гешев няма да е вечен и скоро ще ви се потърси персонална отговорност за издевателствата на 02 септември, но и не само заради тях. Всичко помним, нищо няма да забравим.

 

 

Адвокат Емил Василев, Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 7206 |12.02.2019 Само във Фрог: Две адвокатски кантори пишат съдебните решения по част от търговските дела в СГС . 15| 27627 |24.01.2019 Адвокат Александър Ангелов - човекът до Делян Пеевски . 6| 18365 |04.01.2019 Апетитите към „Дунарит“ докараха обвинение в ОПГ на собственика и неговия адвокат . 6| 9753 |13.11.2018 Богдан Милчев: Застрахователи дават по 70 бона на адвокати, за да спрат искове за загинали

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads