Реклама / Ads
5| 4443 |28.02.2023 ЪNDERGROUND

Акцията срещу автокражби: Задържани са 45 души

.
Източник: личен архив
45 души са задържани до момента при операция на МВР и прокуратурата срещу групи занимаващи се с автокражби. Операцията продължава и в момента. От прокуратурата отчетоха че за миналата година досъдебните производства за кражби на автомобили са със 120 повече в сравнение с 2021 г.
 

От МВР съобщават, че до момента са задържани 45 лица в рамките на специализираната акция на МВР и прокуратурата срещу автокрадците в България.

 

До момента са проверени 6 автокъщи и 15 автоморги. Установени са и няколко превозни средства, които са обявени за общодържавно издирване.

 

Това обясняват още от Вътрешното министерство. Заместник-главният секретар на МВР главен комисар Станимир Станев:

 

"До момента сме установили две моторни превозни средства, обявени за общодържавно издирване, и доста вещи, които можем да ги свържем с извършването на този вид престъпление. До момента по закона за МВР сме задържали общо 45 лица".

 

В рамките на акцията 35 лица са идентифицирани като лидери на различни организирани престъпни групи за кражби на автомобили. Това заяви директорът на Националната следствена служба Борислав Сарафов. Той подчерта, че става въпрос за тясно профилирани престъпни групи, в които работят специалисти:

 

"Кражбите на автомобили стават основно в тъмната част на денонощието - между 24.00 часа и 05.00 часа през нощта. Кражбата се извършва от определени участници в групата, които закарват автомобила на място в някоя работилница, където ги очаква бригада от десетина  човека. Тази бригада от десетина човека-работници в рамките на три-четири часа буквално разфасова автомобила до съставните му части.

 

В последствие, веднага след това, разфасованите на авточасти автомобили заминават в съответните автоморги, автокъщи".

 

Директорът на Главна дирекция "Национална полиция" Атанас Илков отчете, че през миналата година има ръст на кражбите на автомобили, но и ръст на разкриваемостта.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6468 |11.04.2022 Четирима задържани след преследване с полицията в София тази нощ . 12| 83459 |10.01.2022 Фирми, свързани с ДПС и знакови лица на партията „изплуват“ при акцията на МВР в община Поморие . 13| 7183 |07.12.2021 Бивш данъчен и брат на служител в строителна фирма е задържаният за далаверата с АМ ”Хемус” . 13| 17035 |23.04.2020 ММА бойците Любо и Павката са задържаните за побоя над журналиста Слави Ангелов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads