Реклама / Ads
6| 7610 |04.08.2018 ЪNDERGROUND

Арестуваха Митьо Очите в Истанбул

.
Източник: БГНЕС
Митьо Очите е бил арестуван тази нощ в Истанбул. Задържането на Димитър Желязков е станало след съвместна операция на българските и турски служби, координирана на най-високо ниво, разкриват източници от разследването.
 

Желязков е задържан снощи около 3 часа в хотелската си стая в мегаполиса. Ще остане в турския арест или затвор до приключване на екстрадиционната процедура, потвърди говорителят на Главния прокурор Румяна Арнаудова.

 

Митьо Очите напуснал страната ни абсолютно законно Задържането е станало в продължение на акцията по разпространение на наркотици, при която Очите успя да се изплъзне.

 

Българските власти ще изпратят необходимите документи за да бъде екстрадиран у нас. Преди това обаче, трябва да минат съответните процедури в Република Турция.

 

Днес се очаква Специализираният съд да гледа мерките за неотклонение на групата за рекет, за която се смята, че е оглавявана от Димитър Желязков. Прокуратурата ще поиска задържаните да останат за постоянно в ареста.

 

Продължава издирването общинския съветник от Несебър - Пейко Янков.

Двамата с Желязков бяха обвинени от прокуратурата за участие в организирана престъпна група за изнудване, рекет и палежи.

 

Прокуратурата и антимафиотите знаели, че Желязков е напуснал страната този понеделник, но това е станало законно – тогава той не е бил подсъдим или обвиняем.

В заповедта е посочено, че Желязков се издирва във връзка с участието му в организирана престъпна група, свързана с рекет, изнудване и палежи с цел печалба.

 

Един от участниците в престъпната група в Бургас е общински съветник в Несебър. Това съобщи ръководителят на Специализираната прокуратура Даниела Начева по време на брифинг във връзка с разкритата престъпна група в Бургас. По думите й това "добре говори на всички как криминалната престъпност се е сраснала и с властта".

 

"Този общински съветник до момента не се е явил. Независимо от това вчера беше извършено претърсване на банкова касета, която е държал същият общински съветник, в която беше открита сумата от 60 хил. лв.“, коментира Начева.

 

Тя поясни, че са иззети луксозни автомобили, ползвани от групата и наркотични вещества, части за автомати и бойни оръжия, които предстои да бъдат изследвани.

 

Ръководителят на Специализираната прокуратура припомни, че под ръководството на Спецпрокуратурата вчера на територията на Бургас бе неутрализирана престъпна група, която в продължителен период от време се е занимавала с изнудване, палежи, телесни повреди и други престъплени, които са в процес на установяване.

 

"Основният механизъм на действие на участниците и ръководителя на въпросната престъпна група е била да установяват на теритоиярата на Южното Черноморие и на к. к. "Слънчев бряг“ търговски дружества, които са развивали сериозен и успешен бизнес, като чрез заплахи и палежи са ги мотивирали да си плащат такса спокойствие“, обясни тя.

 

Вчера Желязков бе обявен за издирване с червена бюлетина на Интерпол. По време на операцията бяха задържани 19 души, но Очите успя да се изплъзне.

 

Според Спецпрокуратурата част от ОПГ-то са знакови фигури като Йордан Въчев-Ларша, Радослав Николов-Рачо и общински съветник от Несебър. На Митьо беше повдигнато задочно обвинение за участие в банда за палежи, рекет, изнудване, побои и други. Още 8 човека от задържаните получиха такива обвинения.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 9821 |03.08.2018 Пейко Янков е общинският съветник, издирван с Митьо Очите . 9| 9160 |03.08.2018 Само във Фрог: Засякоха Митьо Очите в Солун . 9| 7466 |02.08.2018 Спецакция срещу бандата на Митьо Очите в Бургас /обновена/ . 16| 25474 |29.06.2018 Арестуваха могъщ бизнесмен като лидер на най-голямата група за незаконна търговия на „зелено злато”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads