Реклама / Ads
9| 8960 |03.02.2016 ЪNDERGROUND

Автокрадци задигат коли с паяк, прокуратурата ги покрива /видео/

.
Преди около 2 години колата на столичанин е вдигната с „паяк“. Той не я открива по наказателните паркинги. Подава сигнали до компетентните органи, в случая МВР и по-точно в Шесто РПУ. Паралелно с това мъжът започва и собствено разследване. Открива репатрака, заедно с шофьора му и го предава на властите. Шофьорът му се оказва осъждан за подобни деяния.
 

Когато е разпитан, мъжът обявява, че е бил нает от съдия изпълнител да вдигне колата.  Обяснява, че на „акцията“ присъствало и въпросното ЧСИ. Обява GSM на който съдията го потърсил, но разпечатките от мобилния оператор не показали подобен разговор. Тогава шофьорът заявява, че говорил с ЧСИ – то по друг телефон, но не успял да уточни кой е той. После свидетелствал пред разследващите, че оставил колата в сервиз в Горубляне, но не знаел в кой точно, защото оставил возилото на 100 – 200 м. от там.  Не е издал и фактура на съдията за услугата.

 

Първоначално прокуратурата задържа камиона, с който е вдигната колата, защото с него е било извършено престъпление, но после им го връща. В постановлението пише, че обвинението е свалено, защото водачът не е извършил престъпление. Извършител го е някой друг, който е неизвестен за властите. След като си получават паяка, крадците го продават. Естествено МВР не намира колата на потърпевшия.

Според запознати същата група е свила колата и на пластичния хирург д-р Енчев. Групата краде коли само в периферията на София и по Околовръстното шосе. Откраднатото, според запознати, разфасовали в автоморга в Люлин.  Още по –забавен е факта, че шофьорът на паяка е бил задържан за краба на коли за скрап с авто паяк. Това би било второ му дело. Прокуратурата обаче отказва да го обвини. Този факт допълнително засилва съмненията за корупцията по случая.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 7861 |02.02.2016 Първо във Фрог: Задържаха трима българи и украинец за стрелбата срещу Алексей Петров . 12| 11633 |01.02.2016 Първо във Фрог нюз: Корупция клати зам.-шефа на БАБХ . 66| 14086 |31.01.2016 SPIEGEL: Пеевски е айсбергът на корупцията . 93| 33787 |26.01.2016 СКАНДАЛ! "Съветникът" на Борисов бил човек на "Котараците" и Пеевски?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads