Реклама / Ads
10| 7063 |29.05.2015 ЪNDERGROUND

Бащата на Вероника пред Фрог: Мъката е по-голяма от живота ми

.
Трайчо Трайков
Болката по убитото ми дете е по-голяма от живота ми. Всяка мисъл и дума за Вероника е скъпа за мен. По-скъпа от всичко на света. Това изплака пред Фрог нюз бащата на Вероника Здравкова-Трайчо Трайков. Студентката беше убита във Велико Търново точно преди три месеца.
 
За жестокото посегателство, извършено на 28 февруари т. г., е обвинен Илиян Здравков.

На трите месеца се събрахме най-близките хора. Дойдоха и приятели на Вероника. Добре, че поне поспряха да крадат играчките от гроба й. Виждате, че времето си минава, но аз почти винаги съм в спомените си за нея. С големите беше голяма, с малките-малка. Мечтите и бяха големи. Не подминаваше човек в беда. Помагаше на всеки, който имаше нужда. Приятелят й беше й подарил морско свинче и много го обичаше. Всички животни и бяха любими. Животинче ли е, приемаше го за другарче. И бившият и настоящият й приятел дойдоха на панихидата, чуваме се, виждаме се, каза през сълзи почерненият баща.


Той призна, че вече е готов да види очите на задържания. Няма от какво да се страхувам. Щом тя преживя всичко това, какво да се страхувам! Мъката е по-голяма от живота ми. Много неща искам да кажа и да направя на Илиян Здравков. Той беше попитал медиите, дали прилича на убиец. Аз пък ще му кажа, че прилича на мъртвец. Защото не искам той да живее. И другото-искам да изпита това, което Вероника е изпитала в последния си миг, преди да издъхне. Разбрах, че щом е бил задържан в ареста, веднага са го малтретирали другите задържани. За това е поискал да го преместят в самостоятелна килия. Предполагам, че тези с него са имали деца и за това са го подложили на терор, допълни бащата на убитото момиче.

Той сподели още, че наред с трагедията, семейството го е сполетяло и нещо хубаво. Родило се е първото им внуче-Даря. Но болката не може да си иде. Другата ми дъщеря тъгува, че Виктория не можа да види детенцето. Искаше го много, чакаше го с нетърпение, беше купила подаръци. Като всяка сестричка се радваше, че ще има бебе и ще стане леля. Чувал съм ги как двете сестрички крояха планове за бебето, с умиление си спомни Трайчо Трайков.

Той призна, че не иска Вероника да бъде забравена. Ще напомням за нея на 6, на 9 месеца, на годината и така винаги. Случаят не трябва да се забравя, защото на други хора същото може да се случи.

Искам чрез вас да поискаме уличеният да получи максималната прида. Той на 16 г. е направил първото си убийство. Прави и повторен опит след това. Следват кражби. Искам управляващите да направят така, че да не пускат на свобода престъпниците, а да стоят в затвора. Щях да бъда най-щастливия човек, ако детето ми беше живо и до мен. Подаръкът, който ми беше подготвила за рождения ми ден е комплект за бръснене. Преди се бръснех всеки ден, а сега по един път на седмица, за да използвам дълго нещата, които Вероника ми е купила преди да умре. В този момент подаръчето ми е най-скъпо, призна той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 7467 |25.05.2015 В МВР отсвирили предупреждение за сблъсъците в Гърмен . 7| 7920 |24.05.2015 Родителите на убитата Вероника: Крадат играчките от гроба й . 11| 10242 |13.05.2015 Разследващи пред Фрог: Спуснаха депеша "Червеи" да се смачка . 28| 423 |12.05.2010 грешка 5011

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads