Реклама / Ads
12| 11275 |16.04.2019 ЪNDERGROUND

Бисер Лазов зацикли в показанията си по „Делото КТБ“

.
Бисер Лазов малко преди предишното заседание
В специализирания съд продължава изслушването на първия и основен свидетел по „Делото КТБ“ Бисер Лазов, който започна своя разказ преди две заседания. В днешния ден той избра да преповтаря какво е казал в предишния път. В залата се коментираше, че Лазов не смее да продължи с разказа си по същество, защото този път в залата не присъства зам.-главния прокурор Иван Гешев.
 

Зам.-главният прокурор Иван Гешев този път не е специално командирован за заседанието по „Делото КТБ“. В началото на заседанието съдия Вирджиния Петрова поздрави юристите за професионалния им празник и видимо се надяваше на интересен ден.

 

Върху показанията на Бисер Лазов се крепи основно прокурорската теза, която е за организирана престъпна група от 18 души с ръководител банкерът Цветан Василев. Днес и утре се очакваше Лазов да се спре конкретно на периода, в който банката е поставена под особен надзор от БНБ и личните му срещи и разговори тогава с Цветан Василев тогава. В предишните две заседания, основният свидетел разказа за наблюденията си как се е развивал бизнесът на Василев от 1998 г., Корпоративна търговска банка и поименно споменаваше всеки един от обвиняемите, кога и къде се е срещнал с тях.





В началото на заседанието Лазов поиска да продължи в „свободен разказ“ изложението си. Посочи, че ще илюстрира разказа си с конкретни случаи и конкретно ще опише един свой работен ден. След което започна да припомня на всички в залата какво е казал предния път. Разясняваше и какво е имал предвид с думите си. С "както поясних и в миналото заседание" започваше почти всяка част от  изложение днес. Освен това  Лазов обясняваше и какво предстои да разкаже, преди да го разкаже. Още веднъж Лазов обясни най-подробно и каква справка е изготвял ежедневно какви колони, редове и абревиатури е имало в нея. Не спомена обаче съкращенията за които говори Цветан Василев -  "ДП" и "ДП1".

 

Към 13 часа съдия Петрова обърна внимание на Лазов, че това е вече подробно обяснено, но  Лазов каза, че преди е говорил "схематично", а сега вече говори конкретно.  Той сподели само един конкретен случай от 7-8 .11.2013 г. който касае кредити на "Киа Моторс" и сделка за покупка на акции за БТК.  Мнозина предположиха, че причината Лазов да преповтаря всичко казано до сега е  че Иван Гешев не е в залата, точно зад гърба му, както беше до сега.





Натъпканите в залата над 50 души обвиняеми, адвокати и журналисти коментираха с възмущение и условията, в които изслушват бавния преразказ на Лазов. Много от столовете в залата са счупени, няма нито един отваряме прозорец, от където да може да влезе свеж въздух, парното работи, а на дисплея за управление на климатичната инсталация, от която преди влизаше въздух има забучен лист хартия с изписан на ръка текст: „Не пипай климатика!“.

 

Очаква се Бисер Лазов да продължи с изложението си днес и утре, както и на следващите поне две заседания. Едва след това ще бъде дадена думата на прокурори и адвокати.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 28537 |03.04.2019 Вижте какво прибра основният свидетел по „Делото КТБ“ Бисер Лазов . 6| 16447 |02.04.2019 greshka75 . 8| 15008 |21.03.2019 Прокурорският свидетел Бисер Лазов участва пряко в атаката срещу „Дунарит“ /документи/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads