Реклама / Ads
32| 7021 |17.02.2016 ЪNDERGROUND

Ж. Бойчев за Фрог: Москов щеше да е в ареста, ако бяхме Румъния

.
Жельо Бойчев
Москов не получава нито една пряка подкрепа, с изключение на ПФ, за водената от него политика. Забелязва се самотата на министър Москов. Престоят на Москов е като воденичен камък на това правителство, който ще го тегли към дъното. Той ще генерира скандал след скандал. Това заяви пред Фрог нюз народният представител от БСП Жельо Бойчев, един от вносителите на вота на недоверие към д-р Петър Москов.
 

Д-р Москов прекъсна на няколко поколения български деца имунопрофилактиката. Едва ли трябва да търсиш друга причина да искаш оставката на един министър. Законодателят много ясно е разписал отговорността на министъра по този въпрос и той не може да избяга от това. Вижда се натискът, който беше оказван да се подменят документи, да се набавят документи с невярно съдържание. Жалко, че не сме Румъния! Ако бяхме, Москов щеше да е арестуван. Надявам се, че започналата проверка ще приключи с много ясни констатации, продължи народният представител.

 

Няма отговор за това защо се изнасят ваксини от България, на каква цена се изнасят. Къде е отишла печалбата при продаване на тези продукти? Другият скандал е разливането на друг тип ваксини в Турция. Защо се изнася такъв неразлят продукт, защо се пакетира в Турция? По този начин се изнася печалбата в южната ни съседка. Историята с Турция се влачи от Министерство на здравеопазването от много години. Да припомня, че през 2011 г. има задържан турски гражданин с 450 000 евро – представител на турска компания. На летището го е чакал зам.-министър. Преписката не се развива, не се работи по нея. Твърди се, че тази сума е била за държавната „Бул Био” и ръководството на МЗ.  „Бул Био” има патенти, разработени лекарствени продукти, които се продават на други пазари и не виждам защо държавата трябва да се отказва от своята печалба. Всички тези неща се пазят в дълбока тайна.

Бойчев загатна и за друг тип далавери, които се правят със знанието на МЗ: Как се обслужват големите частни болници? Не е ли министерството инструмент, с който много умело се подпомага закупувенето на едни частни болници или смяната на собствеността. Ще се окаже, че една от най-големите частни болници си сменя собственика. И ако случайно собствеността стане турска?!  И ако се окаже, че Касата е отказала да плаща последните месеци?!
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 12685 |05.02.2016 Само във Фрог: Пакистанец крепи любовта между здравното ведомство и Турция . 8| 7860 |02.02.2016 Първо във Фрог: Задържаха трима българи и украинец за стрелбата срещу Алексей Петров . 17| 11946 |18.01.2016 Д-р Петров за Фрог: С фалшиви документи и рекет се доставят ваксини . 23| 10502 |14.01.2016 Магистрат пред Фрог: Правят ни на маймуни, като ОПГ сме

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads