Реклама / Ads
5| 8965 |30.11.2017 ЪNDERGROUND

Булгартабак осъмна като Контрабантабак

.
Активисти на партия Да, България облепиха офиса на Булгартабак със стикети ”CONTRABANTABAC corruption without frontiers” (б.ред. - Контрабантабак - корупция без граници).
 

Посочената причина за проявата е отказа на българската прокуратура да се сезира по доклада на турските служби за контрабандната дейност да близката до депутата Делян Пеевски компания. Ето какво написаха от Да, България:

 

"Тази сутрин, активисти на Да, България поставиха надпис пред офиса на Булгартабак - "CONTRABANTABAC corruption without frontiers".

 

Акцията е свързана с поредния случай, в който остро се повдигат съмнения за криминални дейности, свързвани с “Булгартабак”, и отказа на българската прокуратура да реагира адекватно.

 

От доклад на Турската служба за борба с организираната престъпност и контрабандата (КОМ) става ясно, че "продуктите, идващи от българската компания "Булгартабак" са се превърнали в източник на контрабанда в Турция. КОМ съобщава, че българските цигари съставляват основна част от нелегалния пазар в Турция. В тазгодишния доклад за пръв път се посочва директно името на "Булгартабак".

 

Докладът е изпратен до Международната организация за полицейско сътрудничество Интерпол.

 

Въпреки сериозността на тези данни и нееднократните ни искания, включително с отворено писмо до Главния прокурор от 14 март т.г., нямаме информация за предприетото от българската прокуратура за разследващи действия по въпроса, който засяга българско търговско дружество и негови филиали извън страната.

 

На въпроси на медиите дали прокуратурата ще се самосезира по доклада г-н Цацаров отговори: "за да се самосезирам по доклад на тяхната служба за контрабанда, не просто трябва да прочета някъде, че такъв доклад има, а такъв доклад трябва да съществува и да стигне по възможните официални канали".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4687 |10.11.2017 Паметникът на Альоша в Пловдив осъмна с изрисувани свастики . 0| 3939 |07.11.2017 Община Сливен осъмна със запорирани сметки заради водния цикъл . 1| 6846 |10.08.2017 Пеевски започна събарянето на софийската фабрика на „Булгартабак“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads