Реклама / Ads
18| 15287 |10.03.2016 ЪNDERGROUND

Дачи с бомба в съда: Борислав Сарафов искаше да свидетелствам срещу Алексей Петров, Баретата и Маргините

.
Борислав Сарафов
Зам.-главният прокурор Борислав Сарафов дойде при мен. Беше с още един прокурор. Те искаха да свидетелствам срещу Алексей Петров, Златомир Иванов-Баретата и братя Маргини. Това сензационно разкри Георги Петков Дачи. Той беше разпитан днес по делото „Килърите” във Варненския апелативен съд.
 

По време на разследването имаше съмнения, че Дачи е действал с групата за мокри поръчки, ръководена от Петър Стоянов-Сумиста. В момента излежава две присъди от по 20 години за опит за убийство в затвора в Плевен.

 

Следобедното заседание на Варненския апелативен съд по делото срещу престъпната група на „Килърите” продължи с разпита на Петър Атмаджов, призован за разпит като свидетел. По искане на прокуратурата, която намери противоречие в сутрешните показания на свидетеля, съдът прочете показания за срещата му на ТИР паркинга в Луковит, дадени в качеството му на обвиняем пред ШОС на 27 септември 2012 год. Свидетелят Атмаджов уточни, че не е знаел какво има в плика, който предал. Заседанието продължи с разпит на д-р Аринка Лупова, съпруга на убития търновски адвокат Петър Лупов.

 

В отговор на въпроси на прокуратурата и на адвокатите, д-р Лупова разказа, че след като станал адвокат на акционерите на „Тракия банк”, мъжът й станал доста напрегнат, изнервен и притеснен. Последвали посегателството над него – побой и палеж на автомобила му (лятото на 2008 година). Тогава адвокатът станал още по-притеснен. Тя си спомни и думите, казани по това време от него: „Живее ми се Арето, не ми се умира”. През март 2008 година Лупов прекратил отношенията си с Георги Вълев и с адвокат Пламен Луков. Побоят му бил нанесен в адвокатската му кантора в Търново с чугунена тръба. В Пирогов му направили 18 шева на главата, а адвокатът изпаднал в шок. В хода на досъдебното производство за побоя, Лупов разпознал нападателя си, свидетелствал и затова, че от лице, което го посетило след побоя и много приличало на нападателя научил, че се готви убийството му. Останал обаче много разочарован, че производството за побоя било прекратено, поради „неизвестен извършител”. Адвокатът станал изключително предпазлив за близките и за себе си, дори спрял да ползва асансьора в блока.

 

Месец преди да бъде убит, Лупов споделил със съпругата си, че ще дава показания като свидетел в съда по казуса „Тракия банк”. Съпругата на убития търновски адвокат свидетелства, че той бил „атакуван” с 2 данъчни ревизии, които според него му били „поръчани” от Георги Вълев. Първата ревизия приключила преди да бъде убит и не установила никакви нарушения. Втората данъчна проверка била по искане на Пламен Луков. Съпругата на убития се сети и за още един важен факт. Малко преди екзекуцията на Лупов, те отишли на маг в София. По пътя забелязали, че ги следи малък тъмно син Фиат, в който седял едър мъж. По стечение на обстоятелствата убийците на Румен Рачев също са се движели с подобна кола, става ясно от свидетелски показания по делото.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 8068 |11.08.2015 АТЕНТАТ! Бомба за ексдепутата Ламбовски в Бояна! . 35| 18335 |03.06.2015 Бомба! Прокурор Б. Сарафов отмаря със свидетеля срещу КТБ Б. Лазов в хотел . 6| 8180 |13.05.2013 Бомбата за кандидат-депутат от БСП не била партийна . 5| 25298 |28.11.2011 Куката прати Дачи в ада за 20 години

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads