Реклама / Ads
0| 10490 |17.11.2014 ЪNDERGROUND

На делото „Октопод”: Разкази за насилие и глоба от 500 лв. на адвокат

.
Семейството на заплашвания от Марчело Джотолов и Янко Попов бивш полицай Николай Динков бяха разпитани на днешното съдебно заседание по делото „Октопод”, предаде репортер на Фрог нюз.
 

Пред Софийски градски съд съпругата на Динков Мирела Динкова разказа, че мъжът й е получавал закани, че ако не върне парите на плевенските полицаи Венцислав Георгиев и Мариян Гунев, които взел за развиване на частен бизнес, детето им ще пострада. Хората на реда отправяли заплахи и към нея. За да бъде принуден бившият им колега да им върне заема, отвлекли брата на жена му Калоян Чинков. От своя страна похитеният разказа подробно какво са правили с него. „Един месец след като сестра ми и батко заминаха за Италия, бях отвлечен и бит от Мариян Гунев и Венци Георгиев, за да кажа къде е сестра ми”.

Баща му Розен Чинков допълни, че Калоян е бил изнудван, насилван и са му скачали на гърдите.

 

Николай Динков заминал за Италия, тъй като, по думите му, семейството му било в опасност. До решението си да напусне страната стигнал след среща с Марчело Джотолов и Янко Попов от фирма „Ин 80” в хотел Балкан в Плевен. Там той получил заплахи, заради които от притеснение получил исхемичен инсулт. Полицаите, от които Динков взел пари за частния си бизнес, са се обърнали за помощ към Ин 80.

 

Тъщата на Николай Динков Снежанка Чинкова разказа подробности за престоя в Италия. Тя, съпругата му и детето му заминали за Ботуша, за да се спасят. „Ядяхме, когато някой се обади на зет ми. Той стана неспокоен и нервен, а дъщеря ми започна да пищи”, спомня си Чинкова.

 

Свидетелят Николай Русанов, получавал директни заплахи от Джотолов и Попов, не пожела да говори и обоснова отказа си с мотива: „Дал съм обяснение в досъдебното производство. Не искам да говоря”. От прочита на разпита му стана ясно, че е служил с Янко Попов в казармата в Стара Загора и заради това  му се е разминал боя.

 

До сблъсък с двамата подсъдими Русанов стигнал след като неговият бивш съдружник Христо Найденов фалшифицирал документи и неговия подпис. Заради това се наложило да предостави 433 тона пшеница и 45 000 лева на „Ин 80”. Свидетелят не е искал да дава каквото й да е заради измамата на бившия си ортак, но Джотолов го заплашил: „Мисли за жена си и детето си”.

 

Заради репликата: „Да проверя дали съда помни”, съдия Румяна Ченалова  глоби един от адвокатите на подсъдимите – адв. Кънчев, с 500 лева. Тя счете думите му за демонстрация на неуважение.

 

Адвокат Ваня Траянова оповести, че защитникът на Алексей Петров Николай Леонтиев е починал в четвъртък от инфаркт.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 11373 |22.10.2014 Скандал! Мегаделото „Килърите” на кантар заради адвокатски врътки . 9| 8607 |15.10.2014 „Килърите” се гласят ВКС да ги оправдае или да върне делото им . 15| 22971 |10.10.2014 Сумиста от „Килърите” изпадна в паника, насрочиха делото му за декември . 24| 11295 |13.04.2014 Сензация с документ-менте по делото Луканов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads