Реклама / Ads
4| 8633 |11.04.2019 ЪNDERGROUND

Драгалевци се вдига на бунт заради незаконно строителство на ”ала Златен век”

.
Жителите на столичния квартал „Драгалевци“ се готвят за бунт. Причина за гнева им е, че незаконно и най-нагло се строи недопустимо висока сграда пред очите на всички. За безугледното нарушение на закона, както твърдят хорат, са сезирани всички възможни инстанции. Повече от месец, обаче те запазват мълчание.
 

„Това, което се случва е безобразие. Нарушават се всички закони, а никой не взима отношение. Не ни остава нищо друго, освен да излезем на улицата. Готови сме на всичко, за да покажем, че правилата трябва да важат за всички. Писна ни от недосегаеми“, възмущават се хората.

 

За какво става дума: В момента на Околовръстното в посока Драгалевци над всички останали сгради се извисява строеж, който е достигнал 6-ти етаж, видя екипът ни. В района няма канализация, затова и мръсните води се събират в септични ями. По тази причина има твърда законова норма сградите да не надвишават 10 метра до т. нар. корниз или покривно пространство. По тази причина всички градежи са ниски.  Само въпросният блок прави изключение. Той  отдавна ги е минал тези 10 метра. По тази причина местните започнаха да наричат градежа "ала Златен век“.

 

Нередностите не свършват до тук. Съгласно разпоредбите на ЗУТ и установените традиции при одобряването на сгради в този регион, подпокривният етаж трябва да е прибран под 45 градуса спрямо фасадата на сградата. От рекламата на блока е видно, че тук това правило,по неясни засега причини, няма да важи, разказаха жителите на „Драгалевци“. „Много други нередности има-липсват складови помещения за нуждите на бъдещите жители, както и необходимия по закон брой гаражи, съответстващи на апартаментите в сградата“, допълниха те.





И продължиха: „Движението тук е изключително затруднено. Сега ще стане ад“. Хората са обезверени, че общината ще вземе мерки. Тя подозрително мълчи за десетките сигнали до нея по този въпрос. „Чудим се как главният архитект на район „Витоша“ е дал зелена светлина за подобно строителство? Писали сме до прокуратурата, ДНСК, РДНСК, както и до главния архитект на София и общината. Загубихме надежда, че ведомствата трябва да наблюдават за спазването на законите, а не да ги нарушават“, допълниха възмутени гражданите. Медията ни отправи официално запитване до общината защо е позволила да се строи толкова висок блок, в нарушение на нормативните правила. Очакваме поне на нас да отговори!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 7105 |13.08.2018 Повдигат обвинение на Бенчо Бенчев . 6| 6604 |21.11.2016 Първо във Фрог: Повдигат три обвинения на Москов за турските ваксини . 32| 20382 |21.06.2016 Само във Фрог: Гардове на Баретата бият наред в Драгалевци, полицията си прави оглушки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads