Реклама / Ads
21| 24154 |06.01.2015 ЪNDERGROUND

Двама от ДПС и РБ сложиха ръка върху легловата база на командированите полицаи

.
Двама представители-на РБ и ДПС сложиха ръка върху почти цялата леглова база на командированите ченгета по границата. Благодарение на това за няколко месеца спечелиха милиони, разкриха за Фрог източници от полицията в Елхово.
 

Според тях единият, който движи делата на реформаторите, има бизнес с кабелна телевизия. Най-близкият до него човек пък бил местен магистрат и това допълнително бетонирало позициите му нависоко. Щом МВР решило да праща униформени на браздата той сложил ръка върху печелившия бизнес. Набързо осигурил места за спане в няколко хотела чак в Сливен и Ямбол. Така на ченгетата се налагало на ден да изминават почти по 100 км., за да стигнат до работните си места. Всички разходи по транспорта били за сметка на бюджета на МВР, но това на никого от ръководстовото на ведомството не направило впечатлениe, въпреки катастрофалното му финансово положение.


В същото време местните хора се усетили, че могат и те да вземат някой лев и започнали да предлагат личните си апартаменти за нощувка. Регистрирали се в общината, но никой не пращал при тях ченгета. Преди това, обаче вложили по 2-3 бона, за да осигурят климатик и други удобства за бъдещите клиенти.

 

Наемодателите се надявали се, че за месец ще си избият вложените пари, след което ще започнат да печелят. Усещайки, че леглата им стоят празни и могат да загубят, след два месеца чакане те склонили и приели предложението на въпросния бизнесмен да му отдадат жилищата си под наем. Той пък обещал, че на месец за двустаен апартамент ще им брои по 500 лв. на месец. Така само в Елхово успял да осигури над 200 легла. От тях реализирал чиста печалба на месец в размер на над 100 бона.

 

Всички били шашнати, когато ченгетата централно били насочвани първо към легловата база на партийния функционер. Част от дребните предприемачи скочили срещу тази неправда и пуснали жалби в местното районно управление. Местните ченгета споделиха, че никой не смеел да се произнесе по тях, тъй като се страхували от магистратката.


Другият мъж, който се облажил от схемата пък бил приближен до ДПС. Той за кратко вдигнал хотел в Елхово, изцяло с пари по проект. Твърди се, че имал позиции заради съдружието си с висш магистрат. Според местните, легловата база била за много по-малко човека, отколкото реално приемал. В града се говори, че масово се укривали данъци. Това ставало, след като в общината се заявявали само ¼ от местата, които реално се ползвали. Най-куриозното е, че от София директно са пускали заповеди за настаняване на ченгетата на въпросните адреси. Първо тези места се пълнели и след това на случайно пападнали в бранша наемодатели.

 

Коментира се и факта, че някои разполагали с хранителни магазини и задължавали ченгетата да пазаруват от тях, като им предоставяли ваучери.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 14980 |05.01.2015 Срам! Две партии в далавера с настаняване на командировани ченгета по границата . 1| 11965 |04.01.2015 Хулигани на Локо пребиха сина на водеща от Радио Пловдив . 17| 13189 |03.01.2015 15-годишен крадец уби баба с косачка, съдът го пощади . 0| 8861 |02.01.2015 Жестока драма! Мъж и жена са убити в Русе

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads