Реклама / Ads
7| 16893 |18.08.2014 ЪNDERGROUND

Фрог научи: Дългия и Мечката ограбили офисите на „Спиди” и „Либра”

.
Люлинският автоджамбаз Стоян Дългия и аверът му Боби Мечката стоят зад бруталните грабежи на куриерската фирма „Спиди” АД и фармацевтичната компания „Либра” в столицата.
 
 
Това е основната версия, по която работят разследващите, научи Фрог от разследващите. Прибързани разпореждания от страна на ръководствоито на МВР за тяхното залавяне, обаче осуетили възможността да се съберат достатъчно доказателства за престъпната им дейност и да бъдат пратен за дълго зад решетките.
 
За служителите на „Спиди” в кв. „Горубляне” 14 октомври 2013 година се превръща в кошмарен ден. Вечерта около 20, 30 часа 5-6 маскирани и тежко въоръжени мъже влизат в помещенията за касови операции и нареждат на всички да легнат на земята с вдигнати на тила ръце. Една от жените не разбира какво става в паниката, за това се налага да я ударят. За няколко минути от касите са задигнати над 340 000 лв., след което нападетелите изчезват. Уплашени  до смърт хората дълго време се чудят дали това, което виждат с очите си е истина, защото са го срещали само по криминалетата.  На 30 ноември същият сценарий се разиграва, но на друо място- във фармацевтичната фирма „Либра”. Отново маскирани до зъби пет мъже се появяват в тъмното, насочват автомати към главите на работниците и си тръгват с 50 бона в брой. В бързината пропускат да видят и друг шкаф, където са скътани още толкова пари.
 
След поредица от оперативни мероприятия разследващите стигат до извода, че Стоян Дългия, аверът му Боби Мечката и още неколцина представители на люлинския ъндърграунд стоят зад двете престъпления. Малко по-късно бандата посяга и на една банка, но удря на камък, тъй като алармата неочаквано се задейства. По данни на разследващите преди да са събрали годни доказателства главният секретар на МВР Светлозар Лазаров дава нареждане на баретите да обградят жилищата на заподзрените. Въоръжени служители застават пред блока на Стоян и „тихомълком” започват да го чакат. В един момент Дългия се появява, но щом вижда блокадата си плюе на петите и бяга. Сменя облеклото, изчиства следите след себе си и потъва в дън земя. С това полицейската акцзия приключва безславно. През последните месеци същата банда не е засичана да се готви за нови удари. Причината е, че членовете й започнали да се подозират един друг в предателство и не смеели да се организират, за да не се издънят. Стоян Дългия попадна капана на ченгетата още  при акция „Факирите” на СДВР в началото на  2010 година. Тогава бяха задържани 10 души, които за няколко секунди масово задигали среден клас коли в столицата.       
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 55| 21555 |12.08.2014 Фрог научи: Закопчаха страшилището Лунгара за издевателства . 20| 12465 |04.08.2014 Разкритие на ФРОГ: Тирове карат нелегално гръцки боклук у нас . 82| 24884 |29.07.2014 Само във Фрог: Доган кастри Пеевски на яхта заради заговор . 105| 15679 |28.07.2014 Б. Ботев пред Фрог: Бареков говори пълни глупашки измислици

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads