Реклама / Ads
6| 8934 |11.02.2016 ЪNDERGROUND

Фрог научи: Кученце надушило един от участниците в атентата срещу Алексей Петров

.
Алексей Петров е подсъдим по делото "Октопод"
Кученце, което се разхождало от стопанина си, една сутрин надушило един от участниците в атентата срещу Алексей Петров. Това научи Фрог нюз от разследващи.
 
Преди седмица правоохранителните органи обявиха, че издирват трима украинци - Артьом Темпински, Максим Чорни и Йевен Балков. Заради неуспешния атентата срещу Алексей Петров. “. Роман Логвиненко пък беше задържан, като организатор на престъплението. Мъжът има бизнес у нас. Изкупува стара земеделска техника, която изнасял в Украйна.

Зам.- главният прокурор Борислав Сарафов се изцепи пред медиите и заяви: “Въпреки че работя вече повече от 20 г., не съм срещал по-перфектна, професионална и без емоции организация. Те просто са подходили професионално към задачата, която са си поставили”.

Изказването на Сарафов предизвика смях сред криминалните репортери и подигравки в средите на ченгетата. Причината е, че професионалистите си изпълняват задачата до край, но в случай нещата не стоят съвсем така. За всички е ясно, че стрелците са били „куци”, след като не са могли да произведат „качествен” изстрел.
Както Фрог първи ви информира в края на месец май няколко поредни дни гардовете на Петров забелязват съмнително лице да се навърта в района около жилището му. Мъжът е съмнителен. Прилича на клошар. Гардовете го спират и го заговарят. На руски той им отвръща, че е турист.

След разговора охранителите незабелязано проследяват „туриста“ до булевард „Черни връх“. Там той се качва в някакъв Citroen Saxo. Преследвачът успява да заснеме с телефон колата и регистрационния й номер. Според запознати, съгледвачът който е бил засечен бързо е върнат в Украйна и на негово място идва нов. Неволите на пишман „килърите“ или „професионалистите”, според Сарафов, продължават. Два-три дни преди атентата се случва нова издънка. Възрастен мъж разхожда кучето си в района. В един момент четириногото се спира пред един храсталак и започва да лае. Старецът отива да види какво има и различава човек, лежащ под маскировъчно камуфлажно покривало. Той нервно съобщава на руски, че е от полицията и се изнася от наблюдателната си точка. Тези събития по никакъв начин не водят до засилване охраната на Алексей Петров.

Ден преди прокуратурата да се похвали със задържаните „спецове” по убийства, Фрогнюз писа, че са спипани логистиците на покушението. После прокуратурата скромно обяви, че двама души, които са дали показания, са включени в програмата за защита на свидетели. Това са Бойко Георгиев и А. Бухлев. Заподозрените са пребивавали в дома на един от тези свидетели, докато са били у нас.

В хода на разследването ченгетата стигат до стареца с кученцето и получават снимката на онзи Citroen Saxo. Колата се оказва регистрирана на името на покойник. Когато обаче проверяват последният и технически преглед достигат до някакъв младеж. Същият купува и опела, с който се движат атентаторите. Момчето е разпознато от продавача на возилото. Това вече е следа. Въпросното лице работи при някакъв строителен предприемач. Така разследващите достигат до Георгиев и Бухлев. Службите са принудени да действат бързо. Веднъж закопчани, мъжете пропяват и стават защитени свидетели. С какви точно доказателства разполага прокуратурата и как са събрани те, ще стигнат ли за да бъдат осъдени задържаните, тепърва предстои да се разбере.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 12685 |05.02.2016 Само във Фрог: Пакистанец крепи любовта между здравното ведомство и Турция . 8| 7860 |02.02.2016 Първо във Фрог: Задържаха трима българи и украинец за стрелбата срещу Алексей Петров . 12| 11630 |01.02.2016 Първо във Фрог нюз: Корупция клати зам.-шефа на БАБХ . 50| 11690 |21.01.2016 Фрог научи: Шефът на „Агресия“ убит от 7 метра; появява се бивш зет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads