Реклама / Ads
22| 15692 |01.12.2014 ЪNDERGROUND

Фрог научи: Предлагат други двама от МВР за уволнение заради Лясковец

.
Убитият командос Емил Шарков
Двама служители от МВР са предложени за уволнение заради трагедията в Лясковец, при която загина командосът Емил Шарков. Това разкриха пред Фрог нюз разследващи.
 
Преди близо два месеца във вътрешното ведомство стартира нова проверка по случая. Тя беше провокирана от молба на майката на убития Шарков - Ваня Петкова, трагичният инцидент да бъде преразгледан и истинските виновници да бъдат наказани с цялата строгост на закона. Така на практика почти всички участници в акцията били наново разпитани. В хода на разследването се оказало ,че психологическият профил на стрелеца Петко Петков, заради когото стана цялата дандания, е бил променен едва след спецопирацията. Всичко било направено така, че да оправдава предприетите действия на ръководството на МВР. Ако не е имало такава намеса, шефовете на ведомството не би трябвало да атакуват дома на Петков по начина, по който го направиха. Има данни, че зад вмешателството на документа стоят двама служители-един от института по психология на МВР и един от тогавашната Главна дирекция „Национална полиция”, преименувана сега на „Криминална полиция”.

Веднага след убийството началниците от вътрешното ведомство си „измиха” ръцете с двама полицаи от Велико Търново, които уж по своя инициатива отишли да снимат дома на Петко и така го предупредили за готвената акция. Наказания отнесоха и бившият директор на МВР във Велико Търново главен инспектор Христо Христов и предишният шеф на криминалистите Калоян Михайлов. Болшинството от набедените са атакували наказанията си в съда.
По всичко личи, че случаят няма да бъде заметен. В края на миналата седмица новият шеф на вътрешната комисия в парламента ген. Атанас Атанасов обяви, че ще се извърши проверка за действията на МВР и то по-конкретно за случая Лясковец.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 10457 |19.11.2014 Кольо Босия пред Фрог: За 6 месеца в ДАИ са продадени 190 книжки на неграмотни хора . 128| 31764 |19.11.2014 Фрог научи: Турски генерали вдигнали наздравица за Исмаилов като зам. министър на отбраната . 25| 15500 |18.11.2014 Кольо Босия пред Фрог: На мушката сме на ЕК, заради чудовищната корупция в ДАИ . 10| 18839 |13.11.2014 Фрог разкри: (Само)Убит автоинструктор се готвел да разкаже за корупцията в ДАИ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads