Реклама / Ads
3| 9770 |23.06.2017 ЪNDERGROUND

Фрог позна: Рeзервен защитник прецака разглеждането на делото ”Килърите”

.
Източник: БГНЕС
Резервен защитник на подсъдимия Васил Костов - Кеца прецака разглеждането на делото ”Килърите” във ВАС. Както Фрог нюз съобщи преди два дни, Кеца се появи на последната съдебна инстанция с нов адвокат. И така спънаха възможността да се даде ход на делото.
 
Оказа се, че Васил Костов е упълномощил новия си защитник на 19 юни, като по този начин той не е имал възможност да се запознае с мерките по делото.

Най-куриозното е, че резервният защитник на Костов Красимир Анев не се появи в съдебната зала. Той дори не е изпратил уведомление за причините за неговото отсъствие. Не е изключено да се касае за поредната процесуална врътка, която прилагат "Килърите" за отлагане на процеса.

В съдебната зала днес се появиха тримата подсъдими - лидерът на групата Петър Стоянов - Сумиста, Васил Костов - Кеца и бизнесменът Георги Вълев.

Докато стоеше пред съда Кеца предъвкваше. Прокуратурата изтъкна, че Васил Костов в продължение на 6 месеца не е положил грижи да организира защитата си. И поиска съдът да вземе този факт под внимание. Всички адвокати дружно се нахвърлиха срещу това, а един от защитниците обясни, че дори е съдействал на Кеца в търсене на адвокат. Той уточни, че никой не е искал да се ангажира по делото, тъй като било мащабно и сложно по своя характер.

Васил Костов бе поискал да се гледа и мярката му за задържане. Но адвокатът настоя това да стане на друго заседание.

Друг защитник обясни, че само 2-3 месеца са необходими, за да се разбере, къде започват и къде свършват материалите по делото. Докладчикът на съдебния състав се договори с адвоката на Кеца пак да четат делото.

Делото е отложено за 18 октомври от 09.00 часа. Това е третото поред отлагане във ВКС на делото "Килърите".

Любопитна подробност бе, че след като приключи заседанието и подсъдимите бяха прибрани, една задъхана жена се опита да влезе в залата. Разбра се, че е закъсняла за делото и не е успяла да види съпруга си - Васил Костов - Кеца.

Невена Миткова
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5765 |30.05.2017 Борисов: Аз съм защитник на пехотата, президентът-на авиацията . 1| 4606 |22.02.2017 Фрог позна: Овобождават главния секретар на МВР Георги Костов . 3| 4923 |10.02.2017 Фрог позна: Полковник Пеев стана зам.- министър на отбраната

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads