Реклама / Ads
13| 12808 |19.04.2010 ЪNDERGROUND

"Греблото" на Трактора, оплетено в застрахователния и таксиметровия бизнес

.
Марчело Джотолов
Марчело Джотолов, който е един от „Октоподите” на Алексей Петров, каза пред съда наскоро, че не се занимавал с охранителна дейност. Според прокурорите обаче именно чрез негова подфирма се е осъществявала охраната на интересите на Трактора.
 
Проверка на frognews.bg разкри интересни факти. Обвиненият бизнесмен има участие в 7 фирми, като 3 от тях се занимават с таксиметров бизнес. Най-сериозно е участието му в ИН-80 ООД, където той е управител, а там съдружник е и ЛЕВ КОРПОРАЦИЯ. Фирмата се занимава с архитектурни и инженерни дейности и технически консултации.

Джотолов е управител и на фирма АИДА-96 ООД, която е ангажирана с рекламна дейност. Тук съсобственици са ЗК Левски Спартак, показа проверката на сайта ни. Именно за тази фирма обвиненият каза пред Темида, че не се занимава с охрана, което е видно от официалната информация.

Бизнесменът е управител и на фирма за консултации, която се нарича ЛАБОК ТЕХНОЛЪДЖИС, ООД , като тук дружеството се управлява еднолично. Следва друга подобна компания, която развива същата дейност и се нарича ХЕЛИОС-07 ООД, но тук съуправител е лицето Янко Попов.

И от тук започва участието на Джотолов в три таксиметрови компании. Припомняме, че едно от обвинението към „Октоподите” е свързано с таксиметрови фирми и застраховането им. Първата подобна фирма, в която участие има „дясната ръка” на Трактора е ТАКСИ - АЦ- ЕКСПРЕС, където той разполага с 50 % от капитала й. Джотолов държи и 52 % от РАДИОТАКСИ ФМ, където съдружник му е Спас Атанасов. Последното дружество, на която се натъкна проверката ни е ТАКСИ-А-ЕКСПРЕС, където обвиненият в мафиотски операции бизнесмен разполага с 52 %. Интересното е, че тук съдружник му е Теменужка Кайлитска, която се явява един от свидетелите срещу Алексей Петров.
Кайлитска е управител на таксиметрова фирма "Такси С Експрес", но реален собственик бил Трактора, твърди самата тя в показанията си пред прокурорите. Според думите й при първия разпит, тя прехвърлила под натиск 51% от собствеността си в "Такси С Експрес" на авера на Алексей Петров - Марчело Джотолов.
Според Теменужка всички фирми под шапката на "Такси С Експрес" били принудени да се застраховат в Лев Инс, дружество с чуждестранни капитали, но пак контролирано от Трактора.

Кайлитска имала проблем с директор на "Лев корпорация" и се оплакала лично на Петров. Кайлитска твърди, че била чувала, че колегите им често казвали, че всичко се управлява от Баровеца. Според Теменужка този мистичен бос бил самият Алексей Петров. Заради подобни твърдения, адвокатът на Трактора Васил Василев демонстрира раздразнение пред журналисти и обяви, че клиентът му не е никаква акула, а обикновена цаца.

Frognews.bg
припомня, че в началото на февруари бяха задържани 13 души в хода на специализираната полицейска операция "Октопод", която се проведе в столицата. Сред арестантите тогава се оказаха братята Йордан Стоянов и Пламен Стоянов, известни като Дамбовците, Алексей Петров -Трактора, Марчело Джотолов, Момчил Кръстев, Николай Велков, Лозана Славчева и Антон Петров - Хамсетера. Днес в ареста с постоянни мерки за неотклонение останаха Петров и Джотолов. Сега те твърдят, че се познават съвсем отскоро, но факта, че в обвинението срещу „Октоподите” основна тежест имат далаверите с таксиметровия бизнес, обвързаността на Джотолов с три подобни компании говори друго.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 36| 16765 |15.04.2010 Нима искате да сте бедни като българите? . 70| 34559 |12.04.2010 Катин – голямата лъжа на победителите . 11| 10074 |08.04.2010 Вендетата на Юзеирови започва от Първанов . 14| 10798 |07.04.2010 Писмо от ареста: Идат нови партизани

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads