Реклама / Ads
9| 19812 |01.03.2011 ЪNDERGROUND

Хамстера доставял коли за мокри поръчки

.
Аверът на А. Петров елиминирал от бизнеса трима висаджийски босове
 
Антон Петров – Хамстера е ключовата фигура в схема за подготовка на крадени коли, използвани за някои от знаковите поръчкови убийства у нас. Според информация на „Торнадо” именно депо на автоджамбази от Владая, ръководено от Хамстера, е подготвило автомобилите, използвани за убийството на Иван Тодоров–Доктора и подготовката на убийството на о.з. генерал Любен Гоцев. Историята започва от разкритие на „Торнадо”, че в столичния квартал Владая доскоро е работила основната база за разкомплектоване на крадени автомобили които впоследствие са били използвани за повечето от извършените през последните няколко години поръчкови убийства у нас. Източниците на вестника твърдят, че базата е била под прякото управление на Николай М – Мастифа, който пък минавал за близък авер на Хамстера.

„Торнадо” достигна до тази информация от свои доверени източници от подземния свят, според които Мастифа бил изключително приближен още и на един от най-влиятелните ексшефове на ВИС – Добрин Денев-Дробеца. Първоначално МВР започнало да разплита схемата още през 2003 година, когато бе разкрита друга важна база за крадени автомобили, този път в гараж на частен автосервиз в кв. „Бъкстон“. Тогава полицейските служители откриха три коли („Нисан Съни“ с австрийска регистрация, „Фолксваген Джета“ и „Ланча“), откраднати в районите на Първо и Второ РПУ в столицата. Депото имало на склад още регистрационни табели на издирвани возила и много части от други разфасовани автомобили. При същото разследване преди 8 години при обиск на апартамент в същия квартал криминалистите откриха и иззеха заготовки за взломяване на коли и скъпа битова техника, складирана там. Тогава обаче полицията не успя да достигне до конкретни играчи и организатори на автобандата. Според информацията на „Торнадо” същите лица, замесени в аферата от 2003 година, впоследствие през следващите 8 години успяват да организират най-ефективната група за крадени автомобили, които по-късно са били преотстъпвани на някои от най-оборотните банди за поръчкови убийства.

Източниците на вестника твърдят още, че част от крадените автомобили били използвани и от хора, свързани с „Наглите”, като се подозира, че именно с някои от тях е било извършено първото показно отвличане на Ангел Бончев През периода 1997 – 2005 година Добрин Денев-Дробеца минава за един от най-близките хора на боса на ВИС Васил Илиев, а впоследствие и на брат му - Георги Илиев. Първоначално при Васил Илиев Дробеца се занимава с всичко от алкохол до крадени коли. След смъртта му обаче Жоро Илиев възлага на Денев пряката отговорност за бизнеса с крадени коли на територията на страната. През този период един от импровизираните щабове на Дробеца е кафене в столичния квартал „Стрелбище”, намиращо се на метри от популярния днес фитнес клуб The Gym. Информаторите на „Торнадо” разказват, че във въпросното кафене тогава били провеждани почти всички важни срещи по договарянето на потока и поръчките на крадени автомобили. Освен това Дробеца използвал подземието на кафенето като склад за фалшив алкохол, който после продавал на своята алкохолна борса на „Константин Величков”.

Точно в този период сред столичните автоджамбази е най-модерен методът „връщане на кола срещу откуп”. Така точно въпросното заведение се превръща в неофициален център за много от тези „сделки” за откупуване на откраднати автомобили
от законовите им собственици. Зад автосхемата освен Дробеца стоели още няколко видни висаджийски имена. Двама от тях по-късно ще станат ключови фигури в няколко скандални случая с голям публичен интерес. Това са Огнян Н., известен още като Оху, заедно със своята наказателна бригада, и Румен Дивака – Едноръкия. Последно името на Дивака бе неофициално свързано с взрива пред вестник „Галерия” преди няколко седмици, а преди 3 години той отново бе замесен с взривовете около няколко публични домове и стриптийз барове, за които се говореше, че са собственост на Алексей Петров – Трактора.
Любопитен факт е, че самият висаджийски бос Оху живее в блок само на 100-ина метра от споменатото кафене, а друг негов авер и виден шеф от ВИС Димитър Димитров-Маймунека му е съсед през два блока. През този период столичният квартал „Стрелбище” се превръща в централата на ВИС за крадени коли. В същата махала се подвизава и живее още една висаджийска емблема – Бранимир Григоров–Бранко. Маймунека беше взривен във входа си на 28 януари 2002 г., а Бранко пък намери смъртта си чрез изстрел в сърцето от снайпер в квартал „Западен парк“ през 2001 г. Освен всичко друго, Бранко бе й кум на боса от СИК Младен Михалев–Маджо.

Най-любопитната част от тази върволица от познанства, далавери и сенки от близкото минало, в центъра на които е бизнесът с крадени коли, идва обаче от следния факт: съсед на всичките гореописани герои, живеещ точно срещу описаното щаб-кафене в „Стрелбище”, е не друг, а лявата ръка на Алексей Петров Антон Петров–Хамстера. За период от няколко години Хамстера живее на 7-ия етаж в блока на висаджийския бос Оху и поддържа пряка връзка с героите, събиращи се срещу дома му. Така стигаме и до информацията за автодепото във Владая, което според запознати наследява старото такова в кв.„Бъкстон”, което пък е първият такъв щаб на бандитската група от „Стрелбище”. Източниците на вестника твърдят, че днес основното депо за крадени коли е под прякото подчинение на най-близкия човек на Алексей Петров - Хамстера. Чрез поредица от взаимоотношения в престъпния свят през последните 10 години той успява да оглави едно от най-печелившите звена в престъпния свят, като елиминира от пътя си знакови играчи като Маймунека, Бранко и Дробеца. Информаторите на медията допускат още, че освен за аферата „Наглите”, депото на Хамстера е подготвяло коли и за цяла серия от неразкрити до момента поръчкови убийства, извършени на територията на страната ни за последната декада. Според тях е въпрос на време автобазата отново да заработи на пълни обороти и да продължи да зарежда престъпния „елит” с подсигурени превозни средства.

екип в. "Торнадо"
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 22696 |23.02.2011 Кризата отприщи големия бизнес с купуването на дългове . 38| 25051 |17.02.2011 Елитът крие убийците на Кюлев . 26| 10637 |17.02.2011 Ершов и Събев искали да се трепят взаимно . 83| 42079 |07.02.2011 Строителният контрол – октопод от нагли и недосегаеми

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads