Реклама / Ads
16| 32393 |10.06.2016 ЪNDERGROUND

Мафията си има държава-общински съветник от ДПС- бивш охранител на Очите

.
Източник: Христо Широков
Причината за стрелбата в Слънчев бряг по Митьо Очите и хората му няма нищо общо с версията на главния секретар на МВР Георги Костов за битов скандал. Димитър Желязков и Божо Кравата са се скарали заради побоя на Денис, към когото Митьо Очите е имал особена слабост. Мъжът е близък с голямата му дъщеря Станислава и той помага да управляват таксиметровата компания. Митьо Очите и Кравата решават да изяснят проблема, събирайки се на вечеря.
 
 В Районното управление на МВР в Слънчев бряг много добре са знаели за подготовката за тази среща. На нея е поканен от предния ден и общинският съветник от ДПС в Поморие Христо Широков. Той пристига с мерцедеса си. С него е и Стоян Капсата. В момента, в който паркират колата, дъждът от куршуми посреща Митьо и бодигарда му, както и другите петима зад тях. Желязков успява да стигне до тротоара и преди да се строполи на земята, Стоян и Апостол го качват на едно от неговите таксита и го водят до първата частна болница, за да го транспортират с линейка до Бургас. Това разказа пред Нова телевизия тази сутрин главният редактор на сайта Флагман Катя Касабова. 
Кой е „посредникът” Христо Широков, общински съветник отДПС в Поморие ?
Христо Широков-Широката е бивш личен бодигард на Димитър Желязков-Очите в разцвета на несебърско-поморийската бригада, оглавявана от Очите.
Желязков е кръстник на големия син на общинаря, който притежава дискотека „Атриум” в Поморие. 
На 2 февруари 2004 г на столичното Околовръстно шосе до КПП Врана полицейски патрул спира за проверка мерцедес с трима души-Очите, Христо Широков и Гочо Карагочев. При проверката в колата е намерени пистолети „Валтро” и „Алдер”и пълнители с патрони. Патроните 35 калибър са предназначени за убийство на влечуги и наричани „змийски”
Заради боеприпасите тримата бяха арестувани и прекараха над месец зад решетките. Според прокуратурата с това оръжие може да бъде убит човек, защото предпазните муфи като на газово оръжие са премахнати. Софийският районен съд осъди тримата на 1 година условно с три години изпитателен срок за незаконно притежаване на оръжие.
Христо Широков бе подсъдим заедно с Мильо Петков за рекет на файтонджии в Слънчев бряг. Затова Широков бе арестуван в края на 2010 година. Според обвинението той прибирал от файтонджиите в курорта по 1000 лв на месец от всеки за такса „спокойствие”. Всички коняри били принуждавани да си плащат, а който отказвал бил изгонван от комплекса. Местният бабаит Мильо Петков биел файтонджите ако не си плащат.
Въпреки, че изнудването, в което е обвинен Широков е извършено в изпитателния срок предишната му присъда, прокуратурата не успя да докаже рекета и двамата отърваха затвора. 
През ноември 2005 г. бе застрелян в Поморие 6 години по-младия брат на Христо Широков – Тодор. Той бе гард на МитьоОчите, но бе убит заради битов скандал пред дискотека “Ирида”. На местните избори през ноември 2011 г Широков бе избран за общински съветник в Поморие с листата на ДПС. Името му бе свързвано с побоя на друг крими герой Камен Балбузанов-Куката в заведение в Поморие, но той отрече. 
Според неофициална информация другите двама„посредници” на срещата между Очите и Козела, които пристигат в заведението Стоян Капсата и Апостол, заедно с Широков, командват целия нелегален бизнес в Поморие и държат в ръцете си курорта.

Стефан Ташев
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4109 |23.05.2016 Съветник на Ердоган: Ако продължи двойният стандарт, разваляме договорите с ЕС . 0| 4161 |03.05.2016 Ало-мафията ужили 31-годишна жена с 2 бона . 0| 4197 |20.04.2016 Баба хвърли през терасата 20 бона на ало-мафията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads