Реклама / Ads
29| 8322 |13.03.2016 ЪNDERGROUND

Майката на убития Емил Шарков: В МВР са мишки, крият истината за убийството на сина ми

.
Ваня Рибчева
Сама стигнах до истината за смъртта на сина ми. Когото и да съм питала от официалните лица, никой не ми е дал смислен отговор. Това каза майката на убития в Лясковец командос Емил Шарков-Ваня Рибчева по НТВ. Днес Шарков щеше да навърши 42 години. Утре пък се навършват 2 години от убийството му.
 
След този случай нищо смислено не се появи в общественото пространство. Всички медии бяха захранени с изкривена информация. Подвели са ви във всичко. В това, дали е била необходима операцията, защо в този момент, били ли са подготвени баретите. Отговорите ми са различни, от тези, които бяха огласени. По време на делото излязоха толкова факти, че направо щеше да прати в съда хората, които отговаряха за тази операция.

Петко е повече от ясен. Две седмици са необходими, за да де докаже вината му. Следствието имаше задача да предпазят главния секретар Светлозар Лазаров и неговите подчинени. Защото по непростим начин се е подходило. Следствието искаше да докаже колко необходима е била операцията. Не се доказа в съда, че някой е щял да пострада от Петко. Лазаров е сложил резолюция-СОБТ, криминална полиция и Института по психология да участват в акцията. Хора без компетенции, когато застанат на постове, си мислят, че всичко им е разрешено. Лазаров сам е взел решение да си направи операцията. Това си е негова преценка. Шефът на СОБТ Гайков пише: По устно разпореждане на главния секретар.

Когато е разпоредено да се подготви операцията, са провели две срещи. Нито на първата са присъствали всички, нито на втората. Така две седмици след като нищо не е направено, Лазаров, без да попита подчинените си, им казва: Отивайте при оня при Лясковец, натрошете му прозорците и си направете тренировка. Ако Гайков беше мъж щеше да каже : Ние не сме виновни. Но те са мишки. Не му прави чест на Цветлин Йовчев как се включи в цялата работа. Той защити Лазаров. Преди операцията Гайков дава интервю, в което казва: Ние сме много добре подготвени, екипирани сме, похарчили сме пари за подсигуряване, провеждаме на всеки 6 месеца изпити. Това се говори през декември 2013 година. Малко по-късно се провалят и след това излиза и казва: Отрядът не е в добра кондиция. Само дето не покани терористите и не каза: Заповядайте, ние не струваме. Прокуратурата иска аз да бъда доволна от това, че Петко е с най-тежка присъда. Те непрекъснато се крият. Пишат ми , че това били секретни материали. От години съм работила с класифицирана информация. Те просто крият грешките на хората, които доведоха до смъртта на сина ми.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 8004 |17.01.2016 Бащата на убития Кирил пред "Соло": Доколко са спонтанни протестите за Тошко? . 24| 10661 |09.01.2016 Фирмата на убития ушила костюмите на генералите от МВР . 3| 8490 |28.05.2015 Майката на умъртвената Севиля: Дочаках възмездието! Страх ме e от отмъщение! . 31| 12816 |30.12.2014 Майката на Стоян Балтов: Кокинов е виновен за изчезването, да отиде в затвора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads