Реклама / Ads
36| 12591 |07.03.2015 ЪNDERGROUND

МВР и съдебна охрана пропуснали да приберат убиеца на Вероника в пандиза

.
Въпросите около убийството на Вероника се увеличават
МВР и съдебна охрана са „пропуснали“ да приберат убиеца на Вероника в затвора, преди да извърши жестокото престъпление. Нито една от двете служби не си е мръдната пръста, за да открие Илиян Здравков и да го прати зад решетките заради изтърпяване на ефективна присъда за грабеж.
 
Хората от Великото Търново, където стана жестокото убийство на студентката, са бесни от този факт. Близки на момичето признаха пред Фрог, че дори не вярват на версията на ченгетата, че само Илиян е извършителят на престъплението. Учудени са, че главният секретар на МВР в оставка Светлозар Лазаров ще се появи днес, за да се тупа в гърдите за разкритието. Какво е разкрил, след като убиецът сам се предаде на ченгетата, използвайки дебитната карта на момичето.

В този случай не e приложено никакво оперативно майсторство, за да бъде намерен убиецът. Все пак да не забравяме, че не е от най-умните бандити, след като е пъхнал картата на Вероника в банкомата, категорични са роднините на жертвата. Те смятат, че няма как панталоните на студентката да са се свлекли от течението на реката. Те са били впити по тялото й и е била необходима сила, за да се смъкнат.  Вероника,  открита два дни след убийството от случаен човек, била само по розови бикини. Чудим се как полицаите не са я видели, когато обхождаха района. Възможно ли е тя да е докарана и оставена впоследствие на това място. Тялото й изглеждаше непокътнато от водата.

Да не говорим, че при откриването на тялото, десетки полицаи и прокурори нахлуха на брега и потъпкаха  всички евентуални следи и улики. След като вдигнаха тялото, те зарязаха мястото и чак на следващия ден на обяд се сетиха да отидат и да търсят улики. При напълно похабено местопрестъпление. Кой ще ни гарантира, че не е била изнасилена, питат се опечалените близки. Под въпрос  е и версията на полицията, че Илиян е тръгнал към пътя след като е убил момичето.


Точно в противоположна посока журналистът Иван Първанов отрил портмонето на Вероника, а до него хвърлени мъжки ръкавици и шапка. Веднага ги предал на полицията,  но след това тези неща ги видял подредени сред доказателствата. Защо главата на Вероника беше в тиня, а тялото и дрехите й непокътнати о водата и тинята? Нали уж е била влачена? Главният секретар Светлозар Лазаров е решил да увенчае края на кариерата си в МВР с успех, но номера му няма да мине. Няма да простим на полицията, че не хвана убиеца още преди да посегне на живота на Вероника и не го прати в затвора. Очевдино, че престъпникът е еволюирал. Преди е нападал жертвите си директно. И след като е разбрал, че може да бъде разпознат от тях, е започнал да ги напада в гръб. Заради това  сега не искаме да идват и да ни се хвалят, възмутени са роднините на студентката.

Ченгетата стъпкали всичко покрай реката


Откритите от журналиста Иван Първанов доказателства
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 75| 24822 |29.09.2014 greshka24 . 26| 21853 |18.10.2013 Кощунство: Наемат убийци за охрана на заведения . 39| 23271 |21.12.2010 Скандал: Шеф на охраната на Първанов пазел Маргина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads