Реклама / Ads
9| 29520 |07.02.2015 ЪNDERGROUND

Нов секс модел в Амстердам, у нас крият милиони

.
Кметът на Амстердам Еберхард ван дер Лаан и членовете на градското правителство одобриха план за привличане на секс труженички в управлениетож на нови домове за удоволствие. Според властите, това ще подобри качеството на секс индустрията в града и ще намали пресъпленията в тази област, както и трафика на млади жени и момичета.
 
Това съобщава TL Times, цитирайки официални съобщения на общината. Градската управа, заедно с неправителствената организация "ШВО-Куеридо" търсят инвеститор, с който заедно да направят пет центъра, които да бъдат предоставени за платен секс. Говорителят на "ШВО-Куеридо" Джаспър Карман потвърдил новината и обяснил, че вече има съгласие от няколко жени, запознати с материята. Освен всичко, те щели да потигнат и нелоши печалби от проекта. По-добре всичко да е прозрачно и под контрол, отколкото проституцията да е нелегална, да има трафик, а печалбите да отиват в организираната престъпност, дори в терористични организации, категорични са експерти. Те дават пример със страни от Югоизточна Европа, в които този незакоен бизнес се управлява от мафиотски струкутри, покровителствани от политически кръгове.

Традиционно проститутките в Амстердам рекламират услугите зад стъклени витрини. Това безпокои голяма част от туристите и прави жените уязвими за сутеньорите. Когато властите решили да закрия голяма част от тези "магазини" за плът, много от труженичките се оказали на улицата.

Новата идея щяла да реши повечето от проблемите.

Първоначалната инвестици се изчислява на около 25 млн евро. Става дума да се купи здание от бизнесмена Чарлз Гирц. Същият в миналото е обвиняван в пране на пари, но нищо не било доказано. Търси се инвеститор. Във всеки от домовете се предвижда да работят от 15 до 20 секс труженички.

В квартал на "Червените фенери"

 

Това е алтернативата на досегашните "Квартали на червения фенер", смятат в общината. Легализирането на подобни услуги ще улесни удара срещу сутеньорството и нелегалната проституция и трафика на хора. Нововъведението може да се превърне в туристическа атракция много бързо и да донесе добри доходи на града.

Идеята може да послужи като повод у нас също да се преразгледа въпроса със секс услегите. Те са сега са извън закона, което лишава държавата от милиони като данъци и такси. Да не говорим за рисковете от болести, измами, насилие и други криминални престъпления. Не е тайна, че един от бизнесите на модела #КОЙ е търговията с проститутки в София. Предлагат се елитни компаньонки, манекенки и модели на бизнесмени, политици и чужденци. Прави се тайно, но емалко от клиентите биват заснети и след това рекетирани с видео компроматите. Министри и от това правителство, както и депутати от сегашния парламент са държани с подобни компромати и принуждавани да взимат решение в полза на #КОЙ. Промяна в законодателството би променила ситуацията с нелегалната търговия с женска и детска плът, смятат запознати с бизнеса.

За проститутките край пътя към Свиленград авторът на бетселър №1 за 2014 г. "Аз съм Пилигрим" Тери Хейс пише: "Отстрани се виждат десетки проститутки, повечето малолетни циганки с къси кожени полички. Повечето са почти деца по бельо и дрехи от имитация на кожа, чийто живот се върти около кабините на камионите или задните седалки на колите. При бременност услугите им се продават по-скъпо и не е нужно да си гений, за да видиш, че отглеждането на сираци е единствената развиваща се индустрия на страната".

Националната статистическа служба на Великобритания реши от септември 2014 г. да отчита доходите от проституция и продажба на наркотици при изчисляване на БВП, съобщава Financial Times. В резултат на промените, чиято цел е да приведат статистиката на Обединеното кралство в съответствие с международните стандарти, приети от страните от ЕС, чистият обем на британския БВП може да нарасне с 4-5%. Службата вече е изчислила приноса на наркотърговците и проститутките в националната икономика за една от предишните години. Тогава общият обем на продажбата на наркотици и сексуални услуги е възлязъл на 9,7 милиарда британски лири, като проституцията е донесла 5,3 милиарда, а търговията с наркотици – 4,4 милиарда.

В България Националния статистически институт твърди, че приходите от проституция и аркотици са не повече от 0,2 на сто от БВП. Експерти обаче наричат тази цифра смешна и сочат, че само за година от проституция органицираната престъпност печели над 1,5 млрд. Само от проституиращите българки в европейски страни приходите дневно са по около 400 евро на човек. Британският в-к "Експрес" твърди, че една проститутка изкарва между 12 000 и 18 000 евро на месец. Умножено по 15 000 проституиращи българки в рамките на ЕС според Евростат и се получава колосална сума. Въпросът е кой има полза тези статистики да се прикриват или манипулират. Естествено мафиотските структури, които извършват съответната търговия и прибират печалбите. Защото част от тези пари отиват за финансиране на други престъпления, включително и терористични структури - у нас и в чужбина.

 

Екип на Фрог нюз

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 17127 |22.04.2014 грешка111 . 21| 16151 |25.08.2013 Секс тормозът в община "Изгрев" продължава, кметът си трае . 32| 18433 |13.08.2013 Секс тормоз и побои в община "Изгрев" . 64| 62625 |01.10.2012 Харемът: секс, змии, смърт и Коран

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads