Реклама / Ads
9| 25068 |03.05.2017 ЪNDERGROUND

Октай пред Фрог: Кабинетът е реден в х-л „Берлин”, ще има етническо напрежение

.
Осман Октай
След като се запознах със списъка на новите министри, останах с чувството, че този кабинет е реден в х-л „Берлин”. Зависимостите на задкулисието прозират от състав на кабинета „Борисов 3”. За мен този министерски съвет е изключително невзрачен. Това каза пред Фрог нюз бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай.
 

Не случайно през последната седмица около скандалите, свързани със ЦУМ-гейт, всичко се върти около името на Делян Пеевски, Сотир Цацаров и Бойко Борисов. Всъщност много лесно се контролират хората с различни зависимости-било то финансови, корпоративни, криминални и лични. Не случайно, имаше няколко повдигнати обвинения срещу Цветан Цветанов и го държаха заложник на прокуратурата, докато се провали съдебната реформа. По същият начин с толкова висящи дела и присъди е и Волен Сидеров, който, както виждате, изведнъж стана много кротък.

 

Тези зависимости управляват и в настоящото правителство. Дори разместванията на министрите говорят за дългата ръка на задкулисието. Как така външен министър ще отговаря за съдебната реформа?! По-малко се знае каква роля играе архитект Захариев, съпруг на Екатерина Захариева, който в комуникация със задкулисието й осигурява толкова шеметна кариера и приспособяване във всяка ситуация. Не случайно тя е и предпочитания човек за съдебна реформа. Бившият председател на парламента Цецка Цачева става министър на правосъдието и най-нормално би било тя да отговаря за съдебната реформа. Има показност за пред Европа, колко ни е важно външният министър да направи съдебна реформа. Това е мижи, да те лажи. Чиста заблуда на Европа.

Човек, бит от задкулисието и оглавявал доскоро фонд „Земеделие”, става министър на земеделието. И досега не знаем защо Румен Порожанов беше бит. В същото време именно той ще оглавява важен сектор с огромен милиарден портфейл. Той беше пратен във фонд „Земеделие” от Владислав Горанов. А връзките на Горанов са всеизвестни с Делян Пеевски и те не водят към разни кафета и сладкарници. Големите зависимости на парламента поставят в зависимост 2/3 от състава на кабинета. Политическите формации, които са в НС, са зависими от задкулисието. Тук не става дума само за 50-60 депутати, а за 240.


Ако това правителство издържи до председателството на ЕС, пак ще е добре. В правителството има фашизоидни елементи, които малтретираха хора на петъчна молитва и възрастни по границата. Има и такива, които през 1989 г. участваха в прогонването на турците от Североизточна България. Това ще наелектризира мюсюлманското население в България. Антидоганизма доведе националистите власт. Те пък изолират 1,5 млн. мюсюлмани, които стават лесна плячка за употреба както от Ахмед Доган, така и от Анкара. Кабинетът ще провокира етническо напрежение.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4065 |03.05.2017 Кабинетът брои 134 млн. лв. за 4 нови метростанции . 0| 7360 |03.05.2017 Адв. Волева за Фрог: ВСС е котерия, по кръчмите се решават въпросите . 0| 3841 |03.05.2017 Бомба и в македонския парламент, обезвредена е

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads