Реклама / Ads
2| 15331 |28.09.2022 ЪNDERGROUND

Пострадал от шефа на БАБХ Христо Даскалов: Каква правда да вземеш имот от болен на безценица? Чувствам се ограбен

.
Атанас Ангелов разкрива как е бил ограбен от Христо Даскалов /в средата/
Каква правда да вземеш имот от болен човек на безценица. Такива са политиците ни, такава ни е държавата, такава ни е оправията. Чувствам се ограбен. Нямам думи. Това изплака пред камерата на “Неизбежния Караколев” Атанас Ангелов.
 

 Тежките му думи са по адрес на шефа на БАБХ  Христо Даскалов, който през 2017 г. купува от вече покойния баща на Ангелов  105 квадрата къща в центъра на Първомай, плюс двор от половин декар и друга постройка за смешната сума от 11 000 лева. 


Оказва се, че цената, на която Даскалов е взел апетитния имот е 10 пъти под реалната на пазара. Атанас Ангелов разказва и други подробности за начина, по който Даскалов се домогва до имането. Оказва се, че преди това възрастният Георги Георгиев преписва къщата на Даскалов уж срещу гледане. По думите на сина му това не се случва и затова съдът разваля “сделката” по искане на дядото. Не аз, съдът казва, че баща ми не е бил гледан”, уточнява потърпевшият.

 

След това шефът на БАБХ слага ръка върху имота по друга схема- чрез покупка. “ "Всичко, което казва Даскалов е лъжа, с изключение на това, че баща ми е бил болен. Плаща му 11 200 лева”, уточнява той.  Оказва се, че разплащането е ставало на порции, като последния транш от парите - 6 000 лева са били внесени в деня на смъртта му.

 

“Вероятно така е направил, за да нямаме претенции за имота. Даскалов не дойде на погребението на баща ми, вероятно защото е бил в банката”, допълни синът на покойния Георги. Той доказва пред камера, че е той и сестра му са преки наследници. Опровергава твърденията на Даскалов, че Георги му е бил “втори баща”. 

 

Мъжът показва и банково извлечение, от което се вижда, че умиращият Георгиев, в последните дни от живота си всеки ден е теглил различни суми от картата си, в порядъка на 400 лева. Това е до днес буди подозрение, тъй като никой не може да си обясни за какво са му трябвали тези суми. 

 

В крайна сметка резултатът е ясен - Христо Даскалов, кандидат за депутат става по-богат с апетитния имот в Първомай, взет на безценица, а наследниците на дядо Георги  пият една студена вода.  “Не искам от моите данъци на този човек да се плаща заплата”, заключава Атанас пред камерата на Николай Караколев.

 

Къщата е в центъра на Първомай, където подобен имот няма как да се купи под 100 000 лева.


.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 12509 |08.08.2022 Заплаши ли шефът на БАБХ националната ни сигурност? Прокуратурата е на ход . 18| 21892 |12.11.2021 МВР показа сензационни кадри от среща между Младен Маринов, Стъки и шефа на ”Делта гард” . 14| 20807 |02.05.2019 Само във Фрог: Пращал ли е Гешев шефа на Апелативния спецсъд при съдията, осъдил Иванчева и Петрова? . 7| 9646 |23.01.2019 Първо във Фрог: Акцията в 4-то районно е заради шефа на икономическа полиция, задържаха го

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads