Реклама / Ads
20| 78165 |17.02.2023 ЪNDERGROUND

Разследване: Ружа Игнатова е била убита по поръчка на Таки

.
Ружа Игнатова е била убита по поръчката на Христофорос Аманатидис – Таки през ноември 2018 г. на яхта в Йонийско море, повече от година след като Ружа е видяна за последно в Атина. Тялото на убитата било нарязано и изхвърлено във водата, показва разследване на BIRD.bg.
 

Твърденията стъпват върху дело за убийството на бившия шеф на “Криминална полиция” във второ РУ Любомир Иванов. От касата в дома му са иззети документи, които придобиват статут на веществени доказателствени средства. Сред тях са няколко справки, в една от които се твърди именно, че криптокралицата Игнатова е била убита през 2018 г. по поръчка на Таки. 

 

Делото, към което са приложени справките съществува - 8467/2022 по описа на Софийска Градска Прокуратура с наблюдаващ прокурор Илиян Банков. В ГДНП същите справки се намират в полицейско дело (досъдебно производство) 0068/25.03.2022).

В публикацията се посочва, че баджанакът на Аманатидис – Георги Георгиев Василев, е разказал в нетрезво състояние, че Таки е поръчал убийството на криптокралицата Ружа Игнатова, за да заличи следите от участието си в схемата “OneCoin”. Василев споделя, че основният “килър” на Таки в момента лежи в холандски затвор. По всяка вероятност става дума за Христо Христов, по прякор “Кьоравия”.

 

Твърди се още, че шефа на отдел “Убийства” в ГДНП Михаил Наумов е опънал чадър над него и групата му. 

 

Информатор с инициали “ИИ“ е докладвал, че Наумов е пътувал до Хавана за новогодишните празници 2019-20 г. със свой колега и двамата са били придружавани от съпругите си. Полицаите били отседнали в петзвезден хотел в курорта Варадеро, на около 100 км. от Хавана. На място те наели риболовна яхта за няколко дни, излизали за риба и празнували Нова година в компанията на още трима българи и италиански гражданин. Отлетели към България на 06.01.2020 г., като се запасили с голямо количество кубински пури за търговия в страната.


Скъпата почивка, която не съответства на доходите на полицаите, била платена от Иван Петлешков – приближен на Христофорос Аманатидис – Таки. Чрез Петлешков Михаил Наумов предавал на Таки информация от СРС и разпъвал чадър над разследванията за убийства, свързани с криминалния бос. Лицата, с които полицейските шефове ходили на риба по време на екскурзията, също работели за Таки.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 13656 |05.11.2022 Германски журналист с нови разкрития за криптокралицата Ружа Игнатова . 0| 7361 |19.08.2022 Криптокралицата Ружа имала хора в правителството, казвали й кога може да се прибере в родината . 0| 33401 |27.07.2022 Ружа Игнатова е в Гърция? Проведоха операция по залавянето й . 0| 16084 |11.07.2022 Чужди служби ровят имоти на аферистката Ружа Игнатова, включително в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads