Реклама / Ads
11| 10242 |13.05.2015 ЪNDERGROUND

Разследващи пред Фрог: Спуснаха депеша "Червеи" да се смачка

.
няКОЙ ще се опита да скрие делото "Червеи"
Спуснаха депеша да се смачка скандалното дело „Червеи”. Това разкриха сензационно пред Фрог нюз разследващи. Експерти по национална сигурност предупредиха, че това е най-грандиозния гаф, извършен някога от службите ни и той е на път да се замете.
 
Едно от указанията към служителите, ангажирани с разплитането на аферата, е да не се бърза. Още от сега им било обяснено да не се мъчат със задачата да търсят кой е изнесъл секретната информацията от масивите на МВР и къде се намира тя. Разпоредено им е още нещата да се ограничат най-много до служителите на ДАНС, които са обикаляли с флашки и компютри по градовете, за да източват оттам важната информация. Огромен натиск е оказала прокуратурата върху служителите от МВР, които са били в час с нещата. Още щом избухна скандалът, всяка сутрин в 8 часа, по няколко прокурори се изсипваха на работа и започваха да ровят, да ни разпитват и притискат какво знаем. Държаха се грубо и заплашително, сякаш ние сме извършили някакво престъпление. Показваха ни, че ако си отворим устата, ще си изпатим. Чудехме се тези хора на кого служат-на държавата или на някой друг, лично заинтересован от „Червеи”, признаха ченгета.

Непрекъснато питаме какво става с „Червеи”, но нищо не ни се казва. По всичко личи, че всичко е замряло, категорични са депутатите от управляващото мнозинство. Те са скептични, че истината ще излезе наяве. Убедени са, че нещата ще се проточат във времето, за да може истинските автори на „Червеи” да заличат следите след себе си, а случаят да се забрави. Скандалът избухна преди близо половин година. Тогава стана ясно, че под претекст да се следи служител от МВР за корупция, е била източена цялата информационна система на вътрешното ведомство. Още щом случаят гръмна, се разбра, че папките от разработката са абсолютно празни и не е събрана никакви данни за корумпирани полицаи. Никой и до този момент не разбра къде е отишла събраната информация от служителите на ДАНС. Свидетелски показания сочат, че за всичко това е знаел бившият шеф на МВР Цветлин Йовчев, едно от знаковите лица на т. нар. Библиотекарски институт. Учебното заведение се прочу с тесните си контакти с модела #КОЙ. Според източници на медията, за да си „върже гащите”, Йовчев вече се е консултирал с няколко мастити адвокати, които се ангажирали да го бранят при нужда.

До този момент пешкира обраха само двама души, срещу които са повдигнати обвинения. Един от тях е бившия шеф на вътрешна сигурност на МВР Тодор Костадинов. Обвинението срещу него е за документно престъпление - за изготвянето на три документа. Костадинов е на свобода срещу гаранция от 2000 лв. Другият обвиняем е бившият председател на Софийски градски съд Владимира Янева. Срещу нея се води наказателно производство за престъпление по служба за това, че в периода от 12 септември 2013 година до 25 март.2014 г., като съдия и председател на СГС, два пъти е разрешила използване и два пъти е разрешила продължаване на експлоатацията на специални разузнавателни средства  в нарушение на закона.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 423 |12.05.2010 грешка 5011 . 34| 12883 |11.05.2015 Само във Фрог: Македония обяви Павел Чернев за заплаха, върнаха го от границата . 2| 13794 |05.05.2015 Само във Фрог: МВР удари наркогрупата на Темерута, арестувани са Венци Боксьора и Иво Турчина . 19| 12240 |26.04.2015 Къде са "източените" пари в КТБ? Източват ги пред нас "на живо"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads