Реклама / Ads
1| 10458 |21.09.2017 ЪNDERGROUND

Черния Роди се договорил с прокуратурата да пропее за Златко Баретата

.
Златомир Иванов-Баретата в съда
Варненският бандит Радослав Калчев- Черния Роди проговаря за незаконните дела на подземния бос Златомир Иванов-Баретата. Това разкриха източници от МВР. Предполага се, че освен за бизнеса с дрога, Калчев ще разкрие съществени подробности за бомбения атентат срещу Радостин Бързанов - Радо Слънцето през юли 2013 г. на Слънчев бряг.
 

Не се изключва вероятността, че Черния Роди, който в момента е в ареста, е сключил „сделка” с прокуратурата, надявайки се, че срещу показания за Баретата, ще отърве евентуална тежката присъда. Припомняме ви, че близо 2 години Калчев се укриваше от българските власти в Доминиканската република. Реши доброволно да се предаде в средата на юни т. г., като за целта използвал връзка през американските служби. Роди и групата му са обвинени за разпространение на наркотици, рекет и пране на пари.

 

Според разследващи, Радослав Калчев бил наясно, кой има пръст в опита за покушение срещу Радо Слънцето, който оцеля по чудо. Дръзкото посегателство и до днес продължава да е неразкрито. Под колата му, паркирана пред "Какао бийч" в Слънчев бряг, била поставена масивна самоделна бомба. Тя, обаче не била добре закрепена и задрала земята при потегляне. Охранителят слязъл и изхвърлил адската машина в близките дюни. През това време двама килъри отстрани се готвели да я задействат дистанционно и да унищожат мишената. Неуспешния опит за убийство доведе до остри противоречия в ъндърграунда. Първоначално разследващите предположиха, че самоделката е сложена от групата на арестуваната преди повече от две години Мила Георгиева. Слънцето обаче отрече да е имал търкания с нея. Според друга версия, обаче вече има събрани доказателства, които водели към хора на Златко Баретата. Очаква се, че показанията на Роди ще са в подкрепа на тази версия. Ченгетата са убедени, че разкриването на това престъпление е ключово, защото  ще осветли голяма част от дейността и взаимоотношенията на основните фигури  в подземния свят.

 

Твърди се, че хора на Златомир Иванов в момента държат бизнеса с дрога в София. Сочен  е за  един от шестимата най-влиятелни наркобосове в България. Тези твърдения обаче се повтарят от 2003 г. в доклад на Центъра за изследване на демокрацията. Нищо досега не е доказано. Иванов официално декларира участието си в над 30 фирми за охранителна дейност, игрални бинго зали и казина, търгува с петролни, химически и фармацевтични продукти. Криминалните сводки по медиите обаче продължават да го свързват с  убийства, атентати, трафик на жени, дрога, контрабандни канали за крадени коли. В средата на 2016 г. Баретата беше осъден на 6,5 г. затвор като ръководител на престъпна група, занимавала се с наркоразпространение и мокри поръчки. В момента срещу него се води и друго дело в спецсъда за банда, действала от октомври 2011 г. на територията на Южното Черноморие, София и Казанлък.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 8347 |19.09.2017 Само във Фрог: Турчина сменил три коли, преди да го гепат след въоръжения грабеж на „Илиянци” . 5| 15288 |14.09.2017 Само във Фрог: Човек на Писанчев и кръга КОЙ оглави бюрото за защита на свидетелите . 8| 10230 |06.09.2017 Само във Фрог: Гепиха син на полицейски шеф за трафик на антики, ченгето пробва да го отърве

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads