Реклама / Ads
17| 10539 |13.11.2015 ЪNDERGROUND

Само във Фрог : Десетки сигнали подавал Устинов за заплахи и тормоз, полицията нехаела

.
Пламен Устинов
Десетки сигнали е подавал до полицията свидетелят по мегаделото „Октопод“ Пламен Устинов . Днес той беше посечен с брадва в дома му в с. Глогово, тетевенско .
 

 Оказва се, че Устинов  бил тормозен по всевъзможен начин, след като дал показания в съда срещу  Алексей Петров и групата му. Най-честите от тях били свързани със заплахи за живота му и физическа саморазправа. Всеки път той пускал жалби в полицията. Многократно се обаждал лично дори  на шефа на ловешката  полиция, с надеждата, че ще получи помощ. Нищо подобно обаче не се случвало. Полицаите си правели оглушки и  не предприемали  никакви действия  срещу хората, които мачкали психически и физически Устинов .  Болшинството от тези, които го тормозели били все млади и здрави момчета. Твърди се, че били активирани от външни фактори да упражняват натиск върху Устинов .

 

   Опитите да бъде предизвикан Устинов към саморазправа не са един или два. От ловешката полиция определиха случилото се като битов инцидент. Ето и какво съобщават от областната дирекция на МВР в Ловеч: При битов скандал в тетевенското село Глогово 45-годишен мъж е пострадал от удари с брадва. Сигналът за инцидента е бил получен в полицията малко след 13.30 часа. По първоначални данни двама съселяни - П.У. /45 г./ и М. А /52г./ , по неизяснен засега повод подновили стара вражда между семействата. При свадата на улица в селото П.У. счупил стъкло на автомобила на опонента си. Скоро в конфликта се включили и двамата им синове - С.П./22г./ и Р.А. /24 г./. Според информацията до момента Р.А. е нанесъл удари с брадва на П.У. В отговор синът на пострадалия е нападнал Р.А. Двамата пострадали са откарани към болнични заведения за оказване на медицинска помощ, информират още от полицията.

 

Състоянието на жертвата в момента е стабилизирано. Лекарите  в местната болница шият раните му. Те признаха пред Фрог , че пациентът е имал голям шанс, тъй като едно от прорязванията  е съвсем близо до сънната артерия. Лечението на Устинов  ще продължи след това в специализирана клиника, допълниха медиците.

 

Бившият служител на НСО Пламен Устинов даде  показания по делото “Октопод”. Пред съда той обясни, че през февруари 2008 г. се е срещнал с Алексей Петров, който му е поръчал да ликвидира Гриша Ганчев, за което му обещал сумата от 170 000 евро. По време на срещата им Петров е споменал и за възможността да бъде отвлечен близък на Гриша Ганчев, без да назовава конкретни имена. Впоследствие Устинов отказва поръчката и предупреждава Ганчев за намеренията на бившата барета. Устинов е убеден, че за това, че е отказал на Алексей Петров, е бил принуден да напусне през юни 2008 г. НСО.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 85| 39649 |04.11.2015 Първо във Фрог: Обезкървяването в МВР започна с нова заповед на Бъчварова . 15| 11146 |31.10.2015 Фрог научи: Нищят дали Алексей Петров е оказал натиск в петролния бизнес . 3| 9726 |23.09.2015 Касапинът Скорчев, заклал жена си, се самоуби със стъкло . 11| 8276 |15.09.2015 Само във Фрог: По 1000 евро броят имигранти за фалшив паспорт с чип

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads