Реклама / Ads
1| 9436 |29.11.2016 ЪNDERGROUND

Само във Фрог: НАП крие проверката за Дипломатическия клуб

.
Ванеса Тодорова, Димитър Йорданов и Йордан Йорданов
Проверката на НАП за фирмата-купувач на Дипломатическия клуб в София ”Ексклузив уеб дизайн” е приключила на 18 ноември. Това потвърди пред Фрог говорителят на данъчната служба Росен Бъчваров.
 

„Резултатите от проверката не могат да бъдат оповестени заради законови ограничения. Констатациите от тази проверка са конфиденциални по закон”, обясни Бъчваров.  

 

На въпрос дали проверката включва и последните изнесени данни за друга покупка на младите милионери от "Ексклузив уеб дизайн" -  на сградата, земята и подземните помещения, които доскоро ползваше магазин от веригата ”Фантастико”, Бъчваров обяви, че проверката касае само закупуването на Дипломатическия клуб. По думите му след приключването на проверката съответните действия са от компетентността на НАП и тя ще прецени дали има нарушение на данъчното законодателство.

 

Припомняме, че клубът бе продаден за 8.5 млн. лв. на тримата съдружници във фирмата - младежи на възраст от 20 до 24 години. Регистрираната на девети октомври миналата година старозагорска фирма е с едва три лева установен капитал, но това не и пречи да спечели Дипломатическия клуб с предложена цена от 8,5 милиона лева.

 

Собственици на фирмата са Ванеса Тодорова (21 г.), Димитър Йорданов (20 г.) и Йордан Йорданов (24 г.). Всеки от тях държи по 33%. Това е първото им и единствено засега бизнес начинание, в търговския регистър няма данни за участия в други фирми.

 

Според публикации в медиите зад покупката прозират интересите на Делян Пеевски и фирми от кръга #КОЙ. Липсата на прозрачност при проверката на НАП пък едва ли е толкова учудваща, след като данъчните също са сочени за част от подопечните на кръга #КОЙ.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4684 |28.11.2016 Първо във Фрог: Жена пуши в автобус, гаси цигарата в седалката . 1| 9026 |28.11.2016 Само във Фрог: Прокарват скандално следене чрез Закона за защита при бедствия . 0| 5251 |25.11.2016 Само във Фрог: Много страни отказали да вземат турските ваксини на Москов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads