Реклама / Ads
0| 6922 |11.07.2016 ЪNDERGROUND

Само във Фрог: Пазете се, над 30 албанци преджобват столичани!

.
Бум на джебчийските кражби регистрира МВР от няколко седмици в столицата. Две банди основно вършеят и обръщат джобовете на хората. Това са красическите участници в бранша роми-кардараши и новото попълнение от албанци, разказа пред Фрог нюз източници от СДВР.
 
Албанците са над 30 души. Те изглеждат добре и не будят подозрение. Някои даже са изтипосани като бизмени, за да може по-лесно да печелят доверие. Основно са плъзнали по моловете, луксозните заведения и централния булевард „Витошка”.

За това и ударите са им по-големи-пари, телефони, дебитни карти, фотоапарати, лаптопи и т. н. Ромките пък са основно непълнолетни. Оставени са в столицата, за да се учат, докато по-възрастните джебчийки от фамилията са заминали в чужбина или на морето. Крадлите се пръскат по линиите на градския транспорт, където атакуват разсеяни пътници. Напоследък много хора изпищяват и в метрото, където доскоро се чувстваха в по-голяма безопасност, разкриха криминалисти. Обичайно до разследване на джебчийските кражби не се стига, тъй като полицията определя посегателствата като маловажни и предлага да не се образува досъдебно производство.

Автокрадците пък, които традиционно друга година шетат в Слънчев бряг, заради засилените проверки там, се изместиха в Бургас. Същото е и с останалите престъпници, които разчитат на сезона.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 11871 |08.07.2016 Октай пред Фрог: В държавата нищо не става без Борисов, от Анкара ще има реакция заради ДОСТ . 1| 5771 |06.07.2016 Само във Фрог: Отново сигнализират Московски за корупция в ДАИ . 1| 4591 |05.07.2016 Плевнелиев: Пазете се от популисти и националисти, не виждам бъдещето ни по казакските степи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads