Реклама / Ads
4| 9888 |17.10.2018 ЪNDERGROUND

Само във Фрог: Преместиха Сумиста в затвора в Белене да не се „заиграва“ с надзирателите

.
Петър Стоянов-Сумиста
Лидерът на бандата за мокри поръчки „Килърите“ Петър Стояно-Сумиста, е преместен в затвора в Белене. Това научи Фрог нюз от източници в правосъдното министерство.
 

Сумиста бил супер изненадан в неделя, когато му съобщили да си събира багажа от затворническата килия в София и да се стяга за път. Мотивът за преместването на осъдения на доживотен затвор без право на замяна е, да не се „заиграва“ с надзирателите, които биха могли да му съдействат за евентуално бягство, обясниха източниците ни. В полицията до този момент са постъпили няколко сигнала за това, че Сумиста може да си плюе на петите и да духне, така както направиха двама пандизчии тази година. От съображения за сигурност охраната на Петър Стоянов бе подсилена, а при излизане от затвора, бе придружаван от тежко въоръжени ченгета.

През май в коридора пред килията му бе открит пожарникарски маркуч. Сумиста обясни, че го използвал за гимнастика.

 

Наскоро под прожектора на медиите попадна и друг осъден от групата на „Килърите“. Става дума за Янко Попов-Туцо, който поиска от съда да бъде пуснат предсрочно, защото е излежал половината от десетгодишната присъда. Както Фрог писа Туцо намалява престоя в затвора с труд. Той е станал организатор на арт-клуб, в който членуват 5-ма души. Наскоро прокуратурата извършила внезапна проверка в Кремиковци на арт-клуба. Оказало се, че затворниците не правят нищо. Оправдали се, че от месеци нямат гипс и не могат да правят гипсови човечета. Въпреки бездействието, на пандизчиите им се зачитало, че работят, като по този начин си намалявали присъдите.

 

Любопитни са нещата и около другият осъден на доживотен затвор без право на замяна „Килър“ Георги Вълев. В неговата килия няколко пъти проверяващи откривали мобилен телефон. Вълев се отървавал от наказание, понеже съкилийникът му поемал отговорност за телефоните. За да спре тази практика, Георги Вълев бил преместен в самостоятелна килия. В знак на протест, той започнал гладна стачка.

 

Припомняме ви, че делото „Килърите“ премина през съда с хиляди перипетии. То ще бъде запомнено с цирковете, които разиграваха подсъдимите, за да бавят процеса.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 6679 |10.10.2018 Делян Пеевски създава фондация, на която прехвърля медиите си, само ще ги финансира . 11| 13217 |20.09.2018 Само във Фрог: Свищовски полицаи пребиха скулптор и сина му, записите от насилието се изпариха . 3| 6684 |18.09.2018 Само във Фрог: „Килър” намалява присъдата си в затвора с курс по рисуване . 6| 10538 |14.09.2018 Само във Фрог: Сигнали за корупция срещу полицейски шефове „прашасват“ във „Вътрешна сигурност“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads