Реклама / Ads
6| 24788 |25.01.2017 ЪNDERGROUND

Само във Фрог: Шефът на корупцията в ДАНС лъсна в тефтерчето на Цар Киро

.
Митко Влахов
Името на шефа на дирекция „Корупция” в ДАНС Димитър Влахов фигурира в тефтерчето на ромския престъпен бос Кирил Рашков- Цар Киро. Съдържанието му излезе на бял свят още през януари 2014 година, но всички споменати лица в него се направиха на „ударени”. Разследващите органи също подминаха с мълчание пиперливата информация. ЕК днес излезе с опустошителен доклад за България относно успехите в борбата с корупцията.
 

На няколко страници в тефтера се мъдрят имената на различни публични фигури-политици, митничари, полицаи, общественици, а срещу тях определени суми в левове и основания за плащане, като например: „500 лева за канцеларски материали, 5000 лв. за плакати и т. н”.

На отделна страница, озаглавена „Спешни!”, пък са отбелязани имената на няколко служители на различни институции, сред които и това на Димитър Влахов, който преди да влезе в ДАНС, е бил шеф на сектор „Борба с организираната престъпност” в Пловдив.

В тефтерчето на Цар Киро е записано следното:

Диана Стоянова - Митница, Татяна Лачева - Митница акциз, Димо Боев - Митница, Георги Димитров - ОГП, Митко Влахов - БОП, Митко Малкия (Катуница), Тони Спасов - Полиция, Иванка Тенева - НАП, Краси Димитров - счетоводство, Борис Лачев - бандероли.

Съмнителните записки не спъват ни най-малко кариерата на Влахов. Даже напротив. Едно от знаковите лица на модела КОЙ Владимир Писанчев назначава Влахов за директор на ДАНС-Пловдив през септември 2013 г. Твърди се, че малко по-късно заради изричното настояване на главния прокурор Сотир Цацаров, той е преместен в централната сграда на родното ФБР в София, като му връчват най-отговорния ресор „Корупция”. Агентите не изключват възможността това да е направено умишлено,  за да може Цацаров във всеки един момент да знае какво работят службите по тази линя и кой е сложен на пангара. Не се изключва версията  Влахов да прави каквото му кажат именно заради информацията, която има срещу него в тефтерчето. Любопитна подробност е, че Влахов е главно действащо лице и  в спецзвеното в ДАНС, което би трябвало да нищи корупцията по високите етажи на властта. "Прозрачност без граници" обяви, че България е най-корумпираната държава в Европа през 2016 година.

 

Част от записките в тефтерчето  на Цар Киро

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 12457 |25.01.2017 ЕК: За 10 години България няма напредък срещу корупцията (Целият доклад) . 2| 4008 |23.01.2017 ЕС ни размахват пръст за борбата с корупцията . 1| 5495 |21.01.2017 Заплашвали шефът на Софийския районен съд да внимава какво говори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads