Реклама / Ads
10| 22963 |19.09.2019 ЪNDERGROUND

Само във Фрог: Страх разтресе плевенската полиция, след като пуснаха Мечката на свобода

.
Страх разтресе плевенската полиция, след като преди дни от ареста беше пуснат Ивелин Иванов по прякор Мечката срещу 20 бона парична гаранция. Както Фрог разкри в поредица от разследвания, има свидетелски показания на хора от местния ъндърграунд, от които стана ясно, че Мечката редовно е давал пари на полицески шефове срещу обещаниието да пазят бизнеса му с дрога.
 

Освен това беше разкрита и страховита схема как началници от ОДМВР-Плевен са нареждали на хората на Мечката да поставят наркотици на този или онзи човек, за да си пишат успехи от една страна, а от друга да се саморазправят с неудобни за тях хора. Припомняме ви, че НТВ показа запис от камера, на която се вижда как Мечката дава плик на шефа на криминална във Второ РУП Цветомир Илиев между щандовете в хранителен магазин.


След като приближените на Ивелин Иванов бяха изненадващо задържани от служители на ГДБОП в началото на тази година, възмутени, те се разприказваха за мафиотските обвързаности между бандити и местни ченгета.


Мечката и хората му прекараха 8 месеца в ареста, като междувременно спецпрокуратурата ги обвини за ОПГ за разпространение на наркотици. „Щом се разчу, че Иванов е на свобода, някои полицаи, споменати в показанията, започнаха да се притесняват. За това решиха да привикат Мечката и да го питат той казвал ли е нещо за тях пред разследващите. Чу се, че в сряда са се видели с него. След това някои от шефовете са се похвалили, че няма кой да ги пипне с пръст“, разказаха пред Фрог от полицията. Нещо повече, началниците, които се страхували да не се протят с постовете си заради разкритията, започнали да кроят планове как да отмъстят на полицаите, които смятали за свои врагове.


В същото време напрежението в града расте поради друга причина. Хората, които са били умишлено нагласени от групата на Мечката по поръчка на полицията, ще сигнализират главния прокурор Сотир Цацаров и Европейската комисия за бездействието на разследващите органи.

 

Ивелин Иванов е криминално проявен и осъждан, с множество регистрации в МВР за притежание и разпространение на наркотици. Задържан е в средата на януари, докато шофира в посока Плевен-София с около 2 килограма и половина амфетамини. В момента е обвинен заедно с още 7 души с иззети 5 килограма синтетична дрога, марихуана, оборудване, материали за направата на амфетамини.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 29392 |06.08.2019 Само във Фрог: Ченгето, взело плик от наркоиграч, вдига наздравици с шеф на „Вътрешна сигурност“ . 23| 14526 |05.08.2019 Само във Фрог: Алармират ЕК и посланиците у нас за репресии на ДАНС върху партия . 20| 12787 |29.07.2019 Само във Фрог: МВР пуска свои да слухтят сред протестиращите срещу Гешев . 6| 12342 |04.06.2019 Само във Фрог: На всеки три дни в Турция залавяли контрабандни цигари от „Булгартабак“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads