Реклама / Ads
5| 15851 |25.04.2014 ЪNDERGROUND

Шок! Нов шеф на затворите ще проверява свои за купон в Боровец

.
Финландска къща в Боровец отвътре
Росен Желязков, шеф на Варненския затвор, ще е новият директор на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията". Още в понеделник той щял да заеме поста в София, а досегашният началник - Митко Димитров, ще замине в пенсия или ще бъде понижен в длъжност зам.-директор.
 
Така от ръководител, той ще се превърне в подчинен на Желязков, съобщава агенция Блиц, позовавайки се на три отлично инфорирани източника. Засега и Димитров, и Желязков отказвали да коментират рокадата, заявявайки, че не са видели черно на бяло подобна заповед от Министерство на правосъдието.

В създалата се ситуация има прелюбопитен елемент, който обаче се пази в дълбока тайна. Става дума, че ако наистина следващата седмица Росен Желязков поеме заворите, ще трябва да започне новата работа с разследване на случай с двама от досегашните му колеги  в черноморската столица. Става дума за шефове от Варненския затвор, които отмаряли по великденските празници в курорта Боровец, наемайки къщи във Финландското селище. Всяка къща струва по около 120 лв на ден, без да се броят яденето и разпивките. А те били като за ВИП гости, твърдят бивши "клиенти" на пандиза край морето, които засекли случайно шефовете в зимния курорт. Служителите на Финландското селище имали специални указания на скъпите гости да не липсва нищо и да се предлага истински лукс. Според бившите пандизчии, за баровската почивка на затворническите шефове и техните съпруги, се бил погрижил лично Янко Попов - Туцо. Туцо е един от бандата на "Килърите". На втора инстанция - Варненския апелативен съд, той получи 15 години затвор за участие в организираната престъпна група на Петър Стоянов - Сумиста. Янко Попов е от Самоков и имал силни връзки в Боровец, които задействал заради затворническите началници. Какви са отношенията на Туцо с шефовете и защо им оказвал такава чест - те си знаели. Странното било, че Попов се обаждал на ятаците си по телефона, а по закон никой затворник нямал право на джиесем в килията. Дали е говорил по свой телефон или е ползвал нечий друг, щала да изясни предстоящата проверка. Нищо обаче не се правело без причина, смятат бдителните ексзатворници, които ни подадоха сигнала. Доколко информацията им е вярна, предстои да се разбере от проверката по случая. Тя обаче не е единствена, защото се потвърждава и от друго място, свързано с МВР и Правосъдното ведомство. Нямало нищо лошо служители на затвора да разпускат в лукс и уют, но само ако си плащали сами. Самият Желязков бил известен с топлите отношения, които е създал с някои от затворниците. По-симпатичните и заможните от тях били на лек и ВИП режим, като ползвали различни привилегии, като доствка на храна от ресторант, телефони, тонизиращи прахчета и пр.

От Варненския затвор е излязла и поръчката за физическо отстраняване на висш прокурор. Поръчителят и изпълнителят са известни, като вторият е направил и пълни самопризнания, припомнят запознати. Сигналът е бил изпратен в ДАНС, откъдето му се губят дирите. Напоследък пандиза край морето се прочу и с многобройните интервюта на Петър Стоянов - Сумиста, който от тюрмата заявява колко е невинен и че е жертва на политически заговор. На две инстанции той има доживотна присъда, предстои решението на третата, последната инстанция.

Варненският затвор се прочу също и с протестите на надзирателите. Те създадоха синдикат, за да защитават правата си. Изкараха и много проблеми на "светло", които съществуват от години, но никой не понечва да ги решава.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 12557 |23.04.2014 Пл. Устинов: Депутати се крият като чуят за Трактора! . 14| 17131 |22.04.2014 грешка111 . 4| 11399 |21.04.2014 Т. Атанасов: Убих Николай с нож за 5000 лева . 23| 29988 |18.04.2014 Фатален край за Валя Иванова, близките пазят тайна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads