Реклама / Ads
23| 13303 |21.01.2016 ЪNDERGROUND

Шоу в съда: Преподавателка в ТУ загуби памет при вида на Ал. Петров

.
Алексей Петров
Цирк в Специализирания наказателен съд по делото срещу Алексей Петров, Антон Петров, Марчело Джотолов, Янко Попов и Кирил Топалов. Свидетелка по процеса изкара из кожата съдиите с еднотипния отговор на всичките им въпроси, че нищо не си спомня, предаде репортер на „Фрог нюз”.
 

Свидетелката Върбинка Стоянова-Стефанова, която се познава с Алексей Петров, бе загубила памет и повтаряше непрекъснато в съда:  „Не си спомням.”

 

„Не си спомням дали съм имала акции в застрахователното дружество „Спартак”. Това е било в миналия век. Не си спомням дали съм джиросвала. Не ме интересува какво е станало с акциите ми в дружеството „Спартак”. Това  са част от обясненията, дадени в спецсъда от Върбинка Стоянова-Стефанова, която в момента е преподавател в Техническия университет.

 

Тези отговори провокираха недоумение у магистратите как тя може да загуби паметта си и в същото време да дава знания на студенти.

 

Попитана дали е имала психни проблеми, тя категорично отрече да страда от душевно заболяване. 

 

За да опреснят паметта й, съдиите й прочетоха какво е разказвала през следовател през 2010 г. От обясненията й пред него става ясно, че за една година Върбинка Стоянова-Стефанова е разказала едно и също нещо 4 пъти.

Пред следователя тя е обяснила, че се познава с Алексей Петров от нейната кума. Съпругът й бил поканен да стане акционер в застрахователното дружество „Спартак”, както и бил натоварен със задачата технически да го изгради, понеже е компютърен специалист.

След известно време изпълнителният директор на компанията Румен Ценков навестил нея и съпруга й и им казал, че трябва да си прехвърлят акциите тъй като две израелски дружества ще правят сделка със „Спартак” и условието било старите акционери да нямат никакво участие.  Семейството се съгласило и при осъществяването на джирото станало ясно, че акциите на съпруга на Върбинка Стоянова не били 2%, а 0,2 %. По-голямата изненада била, че акциите не били на името на съпруга й, а на нейно име. Свидетелката и мъжът й настоявали да имат запис на заповед, с която те си гарантирали, че ще получат 36 деноминирани милиони лева. Румен Ценков увъртал за този документ, казал, че не разполага с печат и пр. и предложил на Върбинка да я закара до офиса му, за да вземе каквото му е необходимо. Вместо там Ценков я е закарал при Алексей Петров на басейна Спартак. За да я принуди да направи каквото израелците искат, той насочил пистолет към главата й. Тогава тя била готова на всичко само и само да си тръгне, обяснила свидетелката.

 

Алексей Петров ме наричаше рекетьорка. Каза ми, че нямам право да поставям условия и че съм неблагодарница, тъй като той се ангажира да помогне на баща ми, който беше получил сърдечен аневризъм и не можеше линейка да го транспортира от Плевен в София. Алексей Петров щеше да помогне, но баща ми почина преди да му окаже съдействие, разказва свидетелката пред следовател.

 

Тя също така пред него е разказала, че след този сблъсък с Петров офисът на съпруга й бил обграден от хора на фирма „Ин 80”. Няколко дни не са имали достъп до него.

 

През 2013 година в Софийски градски съд Върбинка Стоянова е повторила някои от фактите, посочени в досъдебното производство, но не всички. Твърдяла е, че тя и съпругът й имали акции в дружество „Спартак” и отричала да е получавала заплахи.

 

На въпрос дали е лъгала съда, Върбинка отговори: „Не съм лъгала съда” и добави, че не си спомня какво е казала пред Софийски градски съд.

 

За да стане ясно дали свидетелката е казала истината в досъдебното производство, ще бъде призован и съпругът й в Спецсъда за разпит.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 50| 11692 |21.01.2016 Фрог научи: Шефът на „Агресия“ убит от 7 метра; появява се бивш зет . 17| 11946 |18.01.2016 Д-р Петров за Фрог: С фалшиви документи и рекет се доставят ваксини . 7| 13142 |17.01.2016 Скандал! Полицайка, уволнена заради кражба, назначена да отговаря за детска престъпност . 4| 7985 |17.01.2016 Бащата на убития Кирил пред "Соло": Доколко са спонтанни протестите за Тошко?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads