Реклама / Ads
33| 20007 |05.08.2014 ЪNDERGROUND

Скандално разпореждане в МВР-всички шефове да подпишат заповеди за встъпване

.
Скандално разпореждане даде ръководството на МВР към подчинените си на финалната права часове преди да излезе от сградата на ул. „Шести септември”. По информация на Фрог нюз всички началници са били задължени до утре сутринта да подпишат заповедите си за встъпване в длъжност.
 

 

Така новите началници, специално селектирани от старото ръководство на вътрешното ведомство, ще бетонират позициите си. След разпореждането в криминална и охранителна полиция настанал пълен хаос, защото всички се затичали към канцелариите на „Човешки ресурси”.

 

 Много хора били викнати от отпуск, за да сложат параф под документите. През последните два месеца в министерството бяха направени десетки рокади на възлови места и сложени хора, които са политически лоялни на сегашната власт. Подозира се, че кадровата въртележка цели няколко неща. Едно от тях е да даде възможност на досегашните управляващи да запазят контрол върху системата за сигурност и да си осигурят за дълго време  лостове за влияние.  От друга страна по този начин ще си обезпечат и  много повече вратички  за манипулиране на изборите и възможности за купуване на гласове на предстоящите парламентарни избори. От години  основният товар за охраната при упражняването на вота  пада върху плещите на ченгетата. От начина, по който работят те и от активността им ще зависи дали дадено престъпление по време на изборите ще бъде разкрито или покрито.

 

След като с новия Закон за МВР бяха бетонирани позициите на главният секретар на МВР Светлозар Лазаров за следващите 5 години, новият министър е поставен в патова ситуация. Той не може да постави на нито едно място свой човек, тъй като това трябва да стане само след предложение на Лазаров. Същото се отнася и за отстраняването на служителите.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 12465 |04.08.2014 Разкритие на ФРОГ: Тирове карат нелегално гръцки боклук у нас . 36| 19058 |31.07.2014 Скандал! Прокурори изнасят още досиета от КТБ . 10| 13594 |30.07.2014 Простреляли Баретата заради лаборатория на митницата Свиленград . 9| 12089 |30.07.2014 Скандални рокади текат в МВР като за последно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads