Реклама / Ads
5| 10312 |17.06.2015 ЪNDERGROUND

СМЯХ! Прокурор отрече публикация на „Телеграф“, вестникът нагло лъже

.
Убийството на Мирослава продължава да се използва за политически нападки и натиск върху МВР
Окръжният прокурор на Перник Пламен Найденов отрече изцяло публикация на „Телеграф", публикувана миналия петък, в която се твърди, че бопаджии покрили убийците на Мирослава от Перник. „Не са установени такива неща. Ако става дума за клевета, това е нещо съвсем различно“, обясни лаконично държавният обвинител пред Фрог нюз. Медията ни , обаче научи от свои източници, че зад гнусната поръчка стои КОЙ и неговото острие-Боби Г..за, наскоро уволнен от МВР. Според източници на Фрог медията се готви отново да се гаври с паметта на жертвата, за да атакува работата на кабинета "Борисов1 и 2&q
 

Реални факти

Окръжният прокурор на Перник  изброи реални факти, които по всяка вероятност умишлено не са споменати в изданието,  собственост на семейството на депутата от ДПС Делиян Пеевски. Тези данни изцяло отричат тезата на анонимния автор, който завлича изданието в лъжа. Става дума за това, че след самоубийството на един от удушвачите на Мирослава- Стойчо Стоев-Чочо, по случая започва разследване, което се води от Окръжна следствена служба-Перник.  След като не са открити никакви данни за нарушения и престъпления от страна на служителите на МВР, досъдебното производство е прекратено. Бащата на Чочо обаче обжалва това решение. Тогава проблемът отива в ръцете на Окръжния съд в Перник, който категорично потвърждава решението за прекратяване на разследването с мотив, че служителите на ГДБОП, заедно с топполицая Валентин Цоновски, тогава шеф на отдел „Контратерор“, не са престъпили закона и правилата на работа. Бащата на Стойчо Стоев отново не се примирява и иска  Софийския апелативен съд също да си каже думата.

 

По закон


След като магистратите се запознават с всички събрани доказателства, САС за сетен път потвърждават, че ченгетата са действали правомерно, както и че напълно резонно е прекратено разследването. „Две съдебни инстанции са се произнесли по този случай. Няка какво повече да коментирам. Който има нови данни и факти по този казус, моля да заповяда при нас, ние ще го изслушаме. Мога да заявя категорично, че сме си свършили работата“, допълни окръжният прокурор на Перник. За това, че наистина магистратите са си свършили работатата го доказва и проверката на Столичната следствена служба, която през 2014 г. по указание на скандалнияй  шефа Пепи Еврото и на КОЙ,  отново изисква материалите и започва да се рови в тях. В продължение на няколко месеца подопечните на Еврото търсят за какво да се хванат, само и само да изкарат някой виновен. След като удрят на камък, връщат документите безславно  в Перник. Така желанието да се удари МВР, бившият му шеф Цветан Цветанов и управлението на „Борисов 1“, през акцията „Мирослава“, се увенчава с неуспех.

 

Удар


Междувременно, в разгара на скандала около самоубийството на Чочо, в парламента се образуват две паралелни комисии, които  нищят случая. Едната легитимна, другата- не. Втората, ръководена от опозиционния лидер Иван Костов, не разполага с всички документи по казуса. Тя прави своите изводи на базата на догадки, слухове и манулации, като задачата й е единствено да покаже на обществото, че Цветанов и Борисов са непригодни да се борят с престъпността.  Именно на тези изводи се базира и клеветническото издание, чиято цел е да направи бившите служители на ГДБОП и шефа на отдел „Контратерор“ по-черни дори и от дявола.

 

Острието на КОЙ


Поръчката на клеветническата статия идва от КОЙ и неговото острие Боби Г..за, който наскоро беше уволнен от МВР, категорични са депутати. Те със смях отбелязват: „Поръчката се вижда и от небето“. Лубопитното е, че именно Боби  Г..за поема отдела на Цоновски по времето на Пламен Орешарски. Като най-доверен човек на КОЙ, Боби се заема със скандалните делата- убийството на Делян Пеевски  и  КТБ. Любопитното е, че по закон отдела на Г..за бъкел не разбира от икономика и финанси, но именно на него е възложено да нищи фалита на банката. Разследването срещу убийците на Пеевски скоропостижно приключи със срам и позор както за МВР , така и за прокуратурата. В същото време Боби Г..за е уличен от колегите си в множество нарушения. В неговата служебна каса са открити секретни документи, които не би трябвало да са там. Около 5-6 от подчинените му дават показания срещу него. Благодарение на железните доказателства срещу Боби Г..за, шефът на МВР Румяна Бъчварова го уволни преди около 2 месеца. Въпреки това всички служители, дръзнали да уличат острието на КОЙ, за „благодарност“ са преместени и натирени в трета глуха.

 

Резултат


Резултатите от подобни атаки са повече от плачевни за премиера Бойко Борисов, за вътрешният министър Румяна Бъчварова, както и за цялото МВР, категорични са експерти по сигурността. На този,  който работи, не му носят цветя и бонбони, опитаха да се пошегуват редовите ченгета. Те са категорични, че негативите са не само за бившите, но и за настоящите антимафиоти от ГДБОП, които 4-ти месец не могат да започнат реално да работят. Това ни показва, че който се опита да свърши нещо добро, ще получи само удари под кръста. За това по-добре да си траем, да се правим на шушумиги и да сме на работа, отколкото да разбиваме с главите си с бетонни стени. Няма оправия. Щом позволяват КОЙ да държи  Борисов за шлифера и да управлява МВР, нищо няма да правим, заканиха се униформените. Те напомниха, че когато КОЙ панически се страхува от някого и иска да се саморазправя с него, винаги го атакува по този начин във вестниците си.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 18295 |03.06.2015 Бомба! Прокурор Б. Сарафов отмаря със свидетеля срещу КТБ Б. Лазов в хотел . 17| 8659 |11.04.2015 Как ще осъдят България заради прокурорите . 15| 13795 |13.01.2015 Първо във Фрог: Спипаха крадците, задигнали колата на зам.-главния прокурор . 16| 21620 |28.11.2014 Супер скандал! Прокурор спъва проверката за подслушването на Касим Дал

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads