Реклама / Ads
6| 15644 |02.05.2018 ЪNDERGROUND

Свидетели срещу КТБ на хранилка в „Гипс“ - Кошава, Гешев и Георгиев – мълчат

.
Завод ”Гипс” - Кошава
Свидетели по делото срещу КТБ са включени в „мръсна“ финансова схема. За да поддържат показанията си, те са включени на хранилка към „Гипс“ – Кошава. За случайност и дума не може да става, тъй като в далаверата се появяват имената на няколко от тях.
 
Това сочат извлечения от оборота на фирма „Нечъръл Рисорзис“. В нея по чиста „случайност“ са вписани основните свидетестващи срещу свои колеги от КТБ. Става дума за Юлия Илиева, бивша касиерка във фирми на Цветан Василев, пряко подчинена на Бисер Лазов. Там е и Теодора Танева, изпълинтелен директор на една от тези фирми, свързани с банката. Също и Венета Андреева и Емил Галов. Същият Галов, който е бил управител на фирма на Цветан Василев, близка до КТБ.

Това научи Фрог нюз от запознати с делото, които вече го наричат „второто дело на века“ след прокурорските изяви покрай ареста на кметицата на „Младост“ Десислава Иванчева… На въпросните свидетели, чрез фирмата „Нечъръл Рисорзис“, която е на изхода на предприятието за гипс, се превеждат солидни суми всеки месец. Например Албена Николова получавала по 3500 лв месечно за счетоводни услуги. Другите пък изкупуват евтино продукцията и я префактурират на по-високи цени за клиентите. Просто, но доходно упражнение. Запознати твърдят, че по този начин депутатът от ДПС Делян Пеевски поддържа „висок боен дух“ у свидетелите, които трябва да говорят в съда срещу своите колеги. Изпълнител „зад кадър“ на схемата бил основният свидетел по делото срещу КТБ и Цветан Василев - Бисер Лазов. Същият, според юристи, вече е дал показания, освен срещу хора от банката и негови колеги, и срещу такива, които критикуват режима на Борисов и прокуратурата.







Срещу тях се повдигат обвинения. Лазов обаче не казвал нито дума за Пеевски, когото преди фалита на КТБ ругаел и описвал като престъпник. Причината е, че Пеевски го ползва като подставено лице за „усвояване“ на милиони от придобиване на фирми от активите на банката. Затова и спецпрокурорът Гешев повтаря постоянно пред журналисти, че олигархът на ДПС не е привлечен дори като свидетел, защото името му не фигурирало никъде. Публична тайна обаче е, че именно Пеевски е бил най-честият посетител в банката и в кабинета на Василев в определен период. Също както е бил най-честия гост на Цветан Цветанов като министър на вътрешните работи. Именно чрез Цветанов той лансира кандидатурата на Сотир Цацаров за главен прокурор. Това стана повод за скандал преди време между двамата, но общите им интереси ги накараха да заровят нападките и да действат заедно.

 

Припомняме, че фирма „Гипс“ – Кошава е предприятие от списъка с активите на фалираната КТБ. Прокуратурата и финансовите органи отдавна би трябвало да раследват как синдиците са предоставили този актив на Бисер Лазов да се разпорежда с него. В момента вместо приходите в завода да отиват в КТБ за погасяване на дългове, те се източват за лица, които обслужват обвинението. Далаверата е очевидна, но никой не понечва да я разследва.

 

 













Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 15290 |14.09.2017 Само във Фрог: Човек на Писанчев и кръга КОЙ оглави бюрото за защита на свидетелите . 3| 14534 |06.09.2017 ОПГ за обир на затворена банка – Бисер Лазов и Ко, свидетелите на Прокуратурата – ІІ част . 6| 34744 |10.04.2017 Само във Фрог: Полицай продал срещу 20 бона списък със защитените свидетелите срещу Йоско-Костинбродския . 12| 16659 |16.01.2017 Свидетели уличиха Бисер Лазов и Ко в грандиозни далавери с активи на КТБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads