Реклама / Ads
14| 26633 |20.12.2021 ЪNDERGROUND

ВСС остава с широко затворени очи за схемите около жената до Иван Гешев

.
Години наред Висшия съдебен съвет широко си затваря очите за Детелина Ханчева - жената, с която главният прокурор Иван Гешев живее на семейни начала. Схемите около Ханчева не са никак малко и заслужават вниманието на Инспектората към ВСС. Особено в момента, в който решителността за съдебна реформа е голяма, а намеренията да се търси отговорност на обвинител №1 - сериозни.
 

Както писа ФрогНюз през 2019 г., Детелина Ханчева се оказа с обща фирма с ортака на основния свидетел по делото „Иванчева“ – строителният предприемач Александър Ваклин. Това се доказва по категоричен начин от преглед на редица документи от търговския и имотния регистри. От тях става ясно, че Детелина Ханчева и съдружникът й Марио Кръковски имат пряка и косвена връзка с Ваклин. 

 

От документите е видно, че Детелина Ханчева освен съдружник с Кръковски, си е купила изгодно различни имоти от фирма, свързана с  него. Ханчева, си е купила чисто нов апартамент в София на безбожно ниска цена. Според нотариалния акт, с който Фрог нюз разполага, през декември 2014 г. за близо 86 кв. м. в Зона Б -17, на ул. “Ген. Столетов“ № 8, тя е броила 40 000 лева.

 

Още тогава Инспекторатът към ВСС бе сезиран по наши материали за конфликт на интереси на тогавашния зам.-главен прокурор Иван Гешев. Сигнал бе внесен от Гражданско сдружение “БОЕЦ”. Но резултат все още няма. 

 

Освен всичко, оказа се още, че жената до главния прокурор е “заработила”над половин милион лева от застрахователно дружество през 2020 г. Работила и с Мартин Божанов “Нотариуса“ - герой от разследването на Антикорупционния фонд  за това как посредници искат от Ивайла Бакалова 100 000 евро, за да пуснат от ареста приятеля й – Веселин Денков, известен още като Весо Брадата. Припомняме ви, че специализираната прокуратурата му повдигна обвинение за ОПГ за лихварство. 

 

От “БОЕЦ” разкриха още, че Ханчева е била адвокат на един от шефовете на “ТРЕЙС” докато прокуратурата е разследвала “ТРЕЙС” за катастрофата край Своге и смъртта на 20 души. Проверка на “БОЕЦ” показа, че именно по това време, по което след постановление на главният прокурор е започнало разследване на катастрофата включващо проверка на “ТРЕЙС” и СП са образували проверка по сигнала на “БОЕЦ” срещу Борисов и “ТРЕЙС”, жената на Гешев е била адвокат на Иван Атанасов Бабалеев, който е един от ръководителите и водещи пътни инженери на “ТРЕЙС”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7143 |02.02.2020 Задържаните за откритите над 500 кг. кокаин остават в ареста . 5| 12650 |28.08.2019 Полицаи и VIP персони сред клиентите на затворения еротичен бар в Слънчев бряг . 2| 7069 |07.01.2019 Вълчо Арабаджиев остава в ареста

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads