Реклама / Ads
39| 6605 |08.10.2014 ПОЛИТИКА

Н. Алгафари пред Фрог: Шестима от БСП са готови на правителство с Борисов

.
Нидал Алгафари
От БСП идват ясни знаци за това, че в нея има много тежка конспирация или пък е налице тотална некадърност. Това призна пред Фрг нюз пиарът Нидал Алгафари.
 

Конспирация може да бъде съзряна в това, че  партията целенасочено избягва работата с младите хора. Тази партия е оставена да си измре заедно с членуващите й. Дали това се дължи на световния империализъм или има нещо друго не е ясно. Но е налице нещо, което кара по някакъв начин партията да се срива все по-надолу. Играта с цената на тока за мен не е конспирация. Токът по времето на Тодор Живков беше около 5 стотинки, ако не се лъжа. Какво се промени оттогава досега?! АЕЦ-ът ли се промени? Не, той си е на мястото.  С далекопроводната мрежа ли се случи нещо? И това не се промени. Промениха ли се заплатите на хората? Те нямат разлика оттогава и сега. Това означаа, че някой някъде по пътя е ришил да ни прави на маймуни. Една причина няма, за да се увеличи така драстично тока. За онова семейство, в онази бедна социалистическа държава, токът не беше някакъв фактор. Сега, обаче се наложи като основен фактор в бюджета. С топлофикацията е същото нещо.

Нашите политици са евтинджоси.  Продадоха Химко Враца за 1 100 000 лв., а те само тухлите му струват много повече. Ако ги бяха извадили да ги дадат на циганите, щяха да изкарат много повече пари, възмути се политическия експерт.

 

Той е убеден, че Русия прави всичко възможно, за да се наложи като имперска държава. По същият начин го правят и американците, с тази разлика, че едните се ползват със симпатията на една голяма част от населението, а другите никога не са я имали. И едните и другите купуват цели парламентарни групи, цели партии и слоеве от обществото и бизнеса. Къде по-евтино, къде по-скъпо, но си го правят. Ердоган също има своите апетети към нас. На срещата с Лютви Местан се видя колко е усмихнат. Тази чупка в кръста, която направи Местан пред Ердоган беше ясен знак, че нещо в България ще се случи с ДПС. Те бяха единствените, които имаха такъв голям подем. Трябва да се намерят хора, които да отстояват поне някои от интересите на държавата. За мен е абсурдна версията , че взривът в Горни Лом е саботаж преди изборите. Какъвто и да си изверг, няма да отидеш и да го направиш там. Целите на терористите са съвсем други-метрото, мола, гарата  и т. н. Тук говорим за нещастен случай, по невнимание и по стечение на обстоятелствата. Нека загиналите хора и близките им да не ги вкарваме в подобни конспирации, обясни той.  

 

Според него шест души от БСП държат да направят правителство с ГЕРБ. Правят го, защото имат финансови интереси. Тях не ги интересува партията като цяло. Интересуват ги само собствените им дебели задници и как ще могат да опазят още някой и друг лев. Всички тези, които искат да направят правителство с Борисов, са готови да размажат БСП. Ако се случи това, то тя тотално ще се обезличи. За съжаление ръководството на партията ни също е така сребролюбиво в по-голямата му част.  Смятам, че плановете на тези шест човека може и да успеят.

В БСП в момента се опитват да изчистят така думичките в словореда си, че да не се случи нищо накрая. Т. е като си отворят устата, казват едно голямо нищо. Така се опитват по някакъв начин да изкрънкат парички отнякъде. Вие видяхте какво се случи в правителството. Двама заеха някаква идиотска позиция спрямо Русия,  други мълчаха, а трети скачаха против тях. Като цяло в БСП преобладават русофили. За лошо или за добро, това е така. Но се оказва, че съотношението на русофилите, членуващи в БСП, не отговаря на съотношението на русофилите в ръководството. Това означава, че тези ръководства изобщо не ги е еня какво мислят хората под тях и си правят каквото си искат. От това спечели „Атака”, защото влезе в парламента. Ако не беше това говорене за Русия, със сигурност партията на Волен Сидеров нямаше да мине 4 % бариера. Нямаше да могат да вземат и 1%. Не виждам другах причина за подема на един човек, който предаде националистическите идеи, за да му подхвърлят някакви грошове като на глуха кучка. Това дали е взел 1, 5 или 10 милинона са си наистина грошове за такъв тип политика и игра. За него със сигурност е добре, уточни Нидал Алгафари.

 

Той е убеден, че Реформаторският блок ще се разпадне. Те минаха през най-хубавите уроци и успяха да минат добре през тях. От рак, орел и щука успяха да намерят начин да се задържат заедно. И смятам, че това не е малко. В момента нито Бойко Борисов, нито БСП искат да вадят  горещите кестени, защото на 20 декември тябва да се дадат пари, с които да се разплатят на вложителите на КТБ. Иначе ще ни спрат всичко, каквото можем да се сетим от Брюксел. Не смятам, че някой ще се нагърби да увеличи тока, а и ни предстоят много тежки плащания по външните ни дългове. Бойко ще направи всички възможни циркове, на които  е способен в момента, да унижи още повече БСП, да им подхвърли някакви кокалчета. После, че излезе да каже, че не може да се разбере с тях. БСП няма да могат да създадат мандат, другите партии ще се окажат в същото положение, до момента, в който се отиде на други избори. През това време ще управлява Близнашки, който ще работи като задкулисие на ГЕРБ. След това ще си отиде служебният кабинет и накрая ще дойде Бойко Борисов, категоричен е Алгафари.    

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 6143 |07.10.2014 Политолог пред Фрог: Ноември нов кабинет или избори през декември . 39| 6605 |01.10.2014 Политолог пред ФРОГ: Плевнелиев страда от властова болест . 12| 5790 |30.09.2014 Х. Александров за Фрог: Политиците ни умеят да управляват единствено зависими поданици . 42| 6594 |13.09.2014 СДС и Кунева се озъбиха предизборно на Радан Кънев и Костов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads