Реклама / Ads
124| 6785 |28.02.2012 ПОЛИТИКА

Анализатори: Политиката на ГЕРБ е раздаване на черпаци

.
Андрей Райчев
Независимо от високия рейтинг – 50%, който социолозите от НЦИОМ дават на Борисов и управлението му, волята за реформи на този кабинет е свършила и той на практика е като парализиран. Това обявиха по Би Ти Ви политологът Евгений Дайнов и социологът Андрей Райчев.
 

 

Повечето правителства, както и сегашното нямат воля за промени и реформи и затова минават към политика на черпаците и раздаването на определени благини. Затова са броженията в различни обществени сфери. С това правителство бяхме до тук – до черпаците, категоричен е Дайнов.

 

Според него е нелогично премиерът да бъде уволнен висш чиновник за 12 000  лв. бонуси, а да потули скандал и да остави министър, получил 30 000 лв. бонуси. Той смята, че така се прикривали големите играчи и се подреждали удобно, за да печелят определени поръчки и търгове. Като голям черпак, който правителството ще раздаде, политологът посочи ски-бизнеса, който ще облагодетелства тарторите му.

 

Сега текат законодателни инициативи, които готвят раздаване на черпаци на монополите, заяви още Дайнов.  Андрей Райчев пък бе категоричен, че волята за реформи на правителството е паднал до минимум.  Какво става с БДЖ, колко губи този отрасъл, в какви вагони пътуваме, попита в студиото социологът.

 

Скандална според Райчев била ситуацията и в образованието. 50 университета се борели помежду си и така всеки в България можел да стане студент, дори и този, който не искал. Сега правителството ще посегне и на парите в сребърния фонд, а след това ще вземат нов външен заем. Така ще съсипем това, което отгладувахме при правителствата на Костов и царя, заяви Райчев.

 

България влиза в коловоза на Гърция, не като криза, а като модел на обществото. Монополите задушават икономиката. При тази ситуация няма как да се разминем, без да поискаме заем отвън, прогнозира още Евгений Дайнов.  Политолът е категоричен, че боязливостта на управляващите е преборила разума и волята за реформи.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 101| 7449 |18.12.2011 Кунева остава в политиката с "България за гражданите" . 13| 11667 |25.11.2011 Горещи страсти и любови пренареждат политиката . 80| 10853 |10.11.2011 Зорка се впусна в политиката . 52| 9343 |19.10.2011 Анализатори: Ако гневните гласуват, може да имаме неочаквани резултати

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads