Реклама / Ads
8| 5359 |16.12.2021 ПОЛИТИКА

Антон Кутев: Ако коалицията се издъни, това ще е убийство за БСП

.
Антон Кутев Източник: стопкадър, Нова телевизия
Ако коалицията се издъни и се получат големи проблеми, това ще е убийство за БСП. Това заяви пред Нова телевизия бившият говорител на правителството Антон Кутев. Според него обаче, ако управлението е успешно, левицата няма да загуби от участието си в него.
 

„Това е една широка коалиция. В историята на Европа, където и да се прави такава коалиция, винаги завършва с погром на лявата партия. Няма логика в България да се случи друго. Аз не казвам, че БСП ще загуби, казвам, че вероятността за това е много голяма и трябва да се положат много усилия за обратното. В такава коалиция компромисите, които се правят, са големи. На десните партии те някак се прощават от избирателите”, каза Кутев.

 

Според него много леви ценности са били изоставени в името на компромиса.

 

„Къде са границите на компромиса, трябва да кажат избирателите. Когато нашите избиратели не го припознаят, изведнъж може да се окаже, че от 260 000 избиратели, можем да паднем на 150 000. Ако това, не дай си Боже, се окаже, скоро, защото аз държа да изкарат тази година – изкарат ли 2022 г. ,може да изкарат и четирите години, но големият проблем ще е да изкарат до май. Не дай си Боже да се получат големи проблеми и издънки до май, това ще бъде убийствено за БСП”, категоричен бе Антон Кутев.

 

„Много харесвам добрата енергия, която идва с новото правителство и новото мнозинство. За да подпомогна този успех, отправям предупреждението, че опасността от некомпетентност и неопитност е много голяма. Особено първата година. Според мен позитивите на това правителство ще се проявят най-рано в края на 2022 г. Има много време и много енергия, която ще е насочена към това да ги свали”, смята Кутев, който предупреди новото управление да търси добри експерти.

 

Според него предложението на ГЕРБ за мораториум на цените на тока е проява на „популизъм”. За него е логично при високите цени да се търсят начини за компенсация на по-бедните, но не по такъв начин. Кутев е на мнение, че той ще се провали.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 10966 |29.06.2021 Проф. Антоний Тодоров: „Има такъв народ“ е инструментът за начало на промяната . 78| 11101 |06.03.2021 Защо гражданите избират джипката и коалицията с Доган, чуди се Костов . 10| 11254 |27.07.2020 Проф. Антоний Тодоров: Говоренето на управляващите е само кризисен пиар . 16| 15595 |23.02.2020 Антон Кутев: За първи път виждам Борисов толкова безпомощен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads