Реклама / Ads
0| 5776 |11.11.2022 ПОЛИТИКА

Атанас Атанасов: Борисов е воденичен камък за българската демокрация и за ГЕРБ

.
Атанас Атанасов
Ген. Атанас Атанасов посочи, че да се стигне до трагичния инцидент на българо-турската граница, при която загина полицаят Петър Бъчваров, има два основни проблема. Те са: търгуването с кадрова политика по времето на ГЕРБ и т.нар. ограда, която е ”оградно съоражение и не е пригодно да извършва функциите и да спира мигрантската вълна, тъй като с клещи може да бъде срязано и безпроблемно да се премине през него.”
 

Пред БНТ Атанасов припомни, че изграждането на оградата е струвало 320 млн. лв., т.е. по 1 млн. на 1 км. Ген. Атанасов посочи, че има обективни и субективни проблеми, структурни и функционални, които е необходимо да бъдат решени в системата на МВР.

 

Атанасов коментира, че е "нахално ГЕРБ да искат оставката на служебния министър при положение, че е стреляно от чужда територия."

 

Атанасов посочи, че ДБ заедно с ПП ще търсят подкрепата на ГЕРБ-СДС, за да съставят правителство на малцинството. Атанасов допълни, че ГЕРБ са в изолация, но от ДБ се: "отнасяме се сериозно към това да се състави правителство, защото има важни въпроси за решаване като този, че в Конституционния съд има двама съдии по-малко и необходимо да се попълни квотата."

 

Генералът е категоричен, че третият мандат "ще ни доведе до кабинет тип Беров. Ние имаме различие с ПП, но в крайна сметка не сме от статуквото и искаме промяна." Атанасов посочи, че на последните избори гласовете на ПП и ДБ са достатъчни, за да извадят ГЕРБ от местната власт на София.

 

Атанасов определи, че Борисов си търси "пералня, за да изпере имиджа си. Перла 05 не се произвежда, за да си изчисти имиджа." Атанас Атанасов коментира, че мисията на ДБ е да "демонтира корумпираната Борисова държава." В размяната на реплики между Биков и Атанасов генералът посочи: "Нали твърдят, че ГЕРБ не е Борисов. Да подкрепят правителство, което може да е полезно на страната." Атанасов упрекна Биков, че искат ДБ "да си затворят очите за корупцията?" Биков контрира като каза, че "не се занимава с конспирации." Атанасов отвърна, че ситуацията и разговорът са придобили измерение на „селски мегдан". С ироничен тон Атанасов каза: "Разбирам изнервеното поведение на ГЕРБ", което в последно време изглежда е запазената им марка в интервюта и телевизионни участия. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 25573 |11.11.2022 Гешев мълчи, а Борисов се изпусна за делото по чекмеджето . 5| 8877 |08.11.2022 От критик до съветник: Борисов иска от Радев оставката на Демерджиев . 6| 5009 |25.10.2022 Ген. Атанас Запрянов: Предоставянето на военна помощ на Украйна не прави България пряк участник в тази война . 9| 26793 |25.10.2022 Борисов иска да покаже „кой води парада“, като подчини ПП и ДБ
Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads