Реклама / Ads
12| 4855 |23.04.2023 ПОЛИТИКА

Атанас Атанасов видя клопка: Борисов да не ни предлага условия, докато не е върнал мандата

.
Атанас Атанасов
Първият мандат може да бъде връчен още утре. ГЕРБ трябва да отидат при президента с кандидат за премиер, Борисов трябва да има план как ще реализира първия мандат, не мога да разбера защо пита нас. Като втора политическа имаме план как да действаме, бихме помогнали на Борисов, той е в тежка ситуация - да върне първия мандат, да дойде вторият при нас, ще го поканим на преговори и ще решим по какъв начин заедно да потърсим начин за излизане от кризата. Това заяви ген. Атанас Атанасов.
 

Първият мандат няма да подкрепим, както и правителство, кадрувано от Бойко Борисов, това са нашите условия, допълни тлидерът на ДСБ  в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

 

Бойко Борисов трябва да изпълни конституционното си задължение - реализация на първия мандат. Или предлага правителство, или връща първия мандат. Да не ни предлага условия, докато не е върнал мандата. Той иска ние предварително да се обвържем с някакъв мандат към него. Ние сме готови да предложим вариант. Готови сме и да помогнем на Борисов да се откаже от политиката, обясни още той.

 

"Първият трябва да предложи изход от ситуацията. Искането на Борисов вторите да кажат какво да се прави е клопка", каза той. "Ние не чуваме нищо от ГЕРБ, освен воплите на Борисов, че иска да се прегърне с нас”, посочи още Атанасов

 

По думите му има тежка политическа криза, защото "парламентарната република цикли".

 

Пет пъти ходихме на избори, три от които бяха спечелени от ГЕРБ. Три пъти те не успяха да съставят правителство. Единственият кабинет през последните две години бе този на правителството на Кирил Петков, посочи Атанасов.

 

Ако Борисов връща мандата, то трябва да е безусловно, категоричен бе той.

 


Относно Бюджет 2023 според него има възможност дефицитът да влезе в рамките на 3 процента. "Има предвидени разходи, които могат да бъдат ограничени", добави Атанасов.

 

В същото време Тома Биков от ГЕРБ се включи по телефона в студиото на БНТ, изненадвайки Атанасов:

 

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 4555 |20.04.2023 Атанасов: Има два варианта, ако мандатът стигне при нас . 7| 10604 |29.12.2022 Политологът Атанас Радев: В обръщението си за ЧНГ президентът да поднесе извинение на българския народ . 0| 5740 |11.11.2022 Атанас Атанасов: Борисов е воденичен камък за българската демокрация и за ГЕРБ . 6| 4983 |25.10.2022 Ген. Атанас Запрянов: Предоставянето на военна помощ на Украйна не прави България пряк участник в тази война

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads